GündemEkonomiTürkiye Gündemi

BASİAD: “Reel Sektör İçin Motivasyon İlk 500’de Olanı Tebrik Etme Zamanı”

BASİAD: “Reel Sektör İçin Motivasyon İlk 500’de Olanı Tebrik Etme Zamanı”

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği Türkiye’nin ilk 500 Sanayi Kuruluşu çalışmasının açıklanmasının ardından bir toplantı gerçekleştirdi. Ülke ve ayrıca Balıkesir ölçeğinde konuyu değerlendiren iş insanları; girişimcisi, çalışanı, paydaşları ile büyük bir övgüyü ve takdiri hak eden girişimlerin heyecan yarattığı belirtildi.

BASİAD Başkanı Abdullah Bekki: “ 2020 yılında üretim yaparak; katma değer yaratarak, ülkemiz üretimine katkı yaparak, ayrıca durmak bilmeksizin çalışan sanayi kuruluşlarımızı canı gönülden kutlarız. Üretim performansları ile büyük bir takdiri hak etmektedirler.  Türk sanayisi, Balıkesir Sanayisi başta pandeminin zor şartları, finansman zorluğu, kur dalgalanmaları, sosyal, siyasal, terör ve ayrıca jeopolitik tüm olumsuzluklara rağmen, “başarma” azim ve kararlılığını korumuştur.” Dedi. Değerlendirmede İlk 500 Sanayi kuruluşu içinde yer alan Balıkesir firmaları hem kar etme noktasında, hem ihracatını artırmakta, hem üretimini sürdürmekte ve hem de yeni istihdam yaratmakta, ayrıca ülkesine karşı temel sorumluluklarını kapsayan sınavlarından başarıyla geçmişlerdir görüşü geçerlilik kazandı.

İLK 500’E GİREN; BALIKESİR’İN YÜZ AKI FİRMALARI

2020 yılında büyük performans gösteren firmalarımız; Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi Anonim Şirketi ilk 500 içinde Balıkesir’in yüz akı sanayi kuruluşu sırasında başı çekmiştir.

Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi A.Ş.

Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş.

Yarış Kabin San. ve Tic. A.Ş.

Bupiliç Entegre Gıda San. Tic. A.Ş.

Teksüt Süt Mamülleri San. ve Tic. A.Ş.

Kula Yağ ve Emek Yem San. Tic. A.Ş.

İşbir Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş.

Assan Gıda San. ve Tic. A.Ş.

Gesbey Enerji Türbini Kule Üretim San. ve Tic. A.Ş.

BASİAD “REEL SEKTÖRLER İÇİN MOTİVASYON ZAMANI”

“Firmalarının başarıları BASİAD tarafından takdirle karşılanmıştır. Toplantı sonrası görüşlerini açıklayan üyeler; ilk 500’ün açıklandığı dönemler biz reel sektör temsilcileri için moral motivasyonun çok yukarılara çıktığı özel dönemlerdir. Bu dönemlerin ekonomi adına, reel sektör ve ayrıca işletmelerimizin sürdürülebilirliği adına iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

BASİAD FİRMALARI ÖZELLİKLE  TEBRİK ETTİĞİNİ DUYURDU

“ Bu yıl ki performansta bir önceki yıl ilk 500 sıralamasında 404. Sıradan 231. Sıraya yükselen BEST A.Ş.’yi, 351. Sıradan 261. Sıraya yükselen Yarış Kabin A.Ş.’yi, 415. Sıradan 410. Sıraya yükselen Teksüt Süt Mamülleri A.Ş.’yi, yüksek performansları ile bu yıl ilk 500 firma arasına girmeyi başaran Kula Yağ Emek Yem Sanayi A.Ş.’yi, İşbir Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş.’yi, Assan Gıda Sanayi A.Ş.’yi ve ayrıca Gesbey Enerji Türbini Kule Üretim San. ve Tic. A.Ş.yi özellikle tebrik ediyor ve takdirle karşılıyoruz.” Dediler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu