Gündemİlçe Haberleri

Başkan Cengiz “Çocuklarımıza Ders Kitaplarında Anlatılacak Tarihi Bir Direniş…”

Başkan Cengiz “Çocuklarımıza Ders Kitaplarında Anlatılacak Tarihi Bir Direniş…”

 

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, “15 Temmuz 2016’da tarihin en acı günlerinden birini yaşadık. O gecede 251 vatan evladını şehit verdik. “dedi.

 

Vatan hasreti ile yanan 2 bin 196 kişinin gazi olduğunu belirten Başkan Cengiz, “ 15 Temmuz salt bir tarih değil.  15 Temmuz bu milletin yüzyıllardır özgürlüğüne vurulmak istenen zincirin kırılmasıdır. 15 Temmuz Malazgirt’tir, Sultan Alparslan’dır, Haçlı ordularının, Bizans’ın bir kez daha yenilgisi, İstanbul’un fethidir. 15 Temmuz Çanakkale’dir, İstiklal Mücadelesidir ”dedi.

Tarihi Direnişin Günü

Yusuf Cengiz konuşmasında, “ Çanakkale’de Seyit Onbaşı’dır, Sütçü İmam’dır, Azman Çavuş’tur, Mehmet Akif’tir. 15 Temmuz öyle bir gündür ki saydığımız ve sayamadığımız on binlerce kahramanın ruhlarının şahlanışının tarihidir. Bazı kesimler küçümsemek istese de 15 Temmuz Fatih’in İstanbul’u fethettiği gibi, Malazgirt’te Sultan Alparslan’ın kahramanlık destanı gibi, Çanakkale’de duvar olduğumuz kahramanlık destanı gibi önümüzdeki kuşakta çocuklarımıza ders kitaplarında anlatılacak tarihi bir direnişin günüdür.” Şeklinde konuştu.

 

294041657 5018534448272940 4459632630522072393 N

 

İşgal Girişimi Püskürtüldü

Yusuf Cengiz,15 Temmuz’un kendine cemaat süsü vermiş hainlerin ülkeyi ele geçirme çabasının def edildiği gün olduğuna değindi. Yusuf Cengiz “ 15 Temmuz’da ihanet şebekesinin yıkımı gerçekleşmiştir. 15 Temmuz sadece bir askeri darbe, grubun darbesi değildir. 15 Temmuz ülkeyi ele geçirmek için gerçekleşmesi planlanmış işgal girişimidir. Batılıların, Haçlıların 1000 yıldan beri hesaplarını yaptığı, Anadolu’yu Türklerden Müslümanlardan ayırmak için yaptığı en son hamledir. Ama hesaplasınlar gibi, umdukları gibi olmadı, Türk halkının, ülkesini, bayrağını milletini seven halkın haklı direnişi, korkusuz yürüyüşü ile püskürtüldü.” Dedi.

Meydanlarda 15 Temmuz Konuşuldu

15 Temmuz şehitleri Hain darbe girişimin 6. Sene-i devriyesinde İvrindi Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen program ile anıldı. Gündüz erken saatlerde başlayan programda meydan camiinde Aziz şehitlerimiz için mevlit okutuldu. Akabinde şehit mezarlığı ziyaret edilip dualar edildi. Program, Protokol ilçe genelindeki şehit ailelerini ziyaret etti. Akşam karanlığında ilçe halkının toplanmasının ardından al bayraklar ile birlikte ilçede kortej yürüyüşü gerçekleştirildikten sonra Atatürk Meydanı’ndaki programa geçildi.

Eş Zamanlı Selalar Okundu

Atatürk Meydanı’ndaki program; Altıeylül Mehteran takımının gösterileri ile başladı. Akabinde Kaymakam  Mevlana Kürkcü, Belediye Başkanı Yusuf  Cengiz’in konuşmaları ve günün anlam ile önemini belirten konuşmaların yapılması ile devam etti. Sonrasında ise ses sanatçısı Muharrem Aygün tarafından kahramanlık türkülerinin okunması ve Tüm Türkiye’de eş zamanlı selaların okunması ile devam etti.

 

293391710 5018261078300277 2750877382585491434 N

 

RAHMETLİ ERBAKAN’ın SÖZLERİ AKLIMIZA GELDİ

Rahmetli Necmettin Erbakan’ın Suriye işgalinden sonra Sıra Türkiye’de dediğini ve o zamanda bizler idrak edemedik diyen İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz “ 15 Temmuz başarılı olsaydı şayet ne olacaktı. Bütün bilim adamları, şairler, yazarlar ve tarihçiler 15 Temmuz gecesi eğer gerçekleşseydi, hainler Güneydoğu ve Doğu illerini komple işgal edeceklerdi şeklinde konuşuyorlar. Avrupa Birliği, Amerika, İngiltere ve İsrail tarafından başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir ve Adana illerine binlerce asker indirilecekti. Bu ülkelerin en çok istedikleri şey olacaktı. Yani iç savaş çıkarıp bizi birbirimize kırdıracaklardı. Bu savaşı kendi içimizde çıkartıp kenara çekilerek seyredeceklerdi. 16 Temmuz sabahı tüm Türkiye’yi katletmek için planlarını kurmuşlardı. Ama istedikleri olmadı. Bu halk buna izin vermedi. Haklı direnişi ve kahramanca mücadelesi ile bundan sonra da vermeyecektir.”

15 TEMMUZ TESADÜF DEĞİL

Bu tarihin önemi çok fazla diyen Başkan Cengiz “ 15 Temmuz bu zamana kadar Haçlı savaşlarında Türklere ve Müslümanlara yenilenler 15 Temmuz 1099 tarihide müslüman bir tarihi yok ederek Müslüman bir devleti ele geçirmişlerdir. 15 Temmuz bu yüzden önemsiz bir tarih değil, tamamıyla destanın, dirilişin ve var oluşun tarihidir. Kudüs fethedildiğinde 70bin müslüman katledildi. O tarihi tekrar bizlere yaşattırmak isteyenlere bu sefer Türk halkı hep birlikte kenetlenerek dur dedi. Başaramadılar, başaramayacaklar. Ezanlarımızı susturamadılar susturamayacaklar, bayraklarımızı indiremediler indiremeyecekler. Onların bir hesabı vardı ama Allah’ın da bir hesabı var. Planladıkları darbe girişimi Milli istihbarat teşkilatımızın uyanıklığı ve askeriyenin içindeki vatansever kahramanlarımız tarafından Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bildirilince planları deşifre oldu. Gece yarısı planladıklarını deşifre olduktan sonra akşam 9’a çekmek zoruna kaldılar. O saat itibariyle acımasızca, haince, gaddarca büyük bir katliama giriştiler. Tanklarla, tüfeklerle savunmasız Türk halkına saldırdılar. TBMM’yi tamı tamına 8 defa bombaladılar. Türkiye’nin savunması ve hareket anlamında en başı çeken noktalara sürekli saldırı düzenlediler. Eğer güçleri yetseydi belki, o gece tüm il ve ilçelerde meydanlarda toplanmış, direnen savunmasız Türk halkını yok etme girişiminde bulunacaklardı. Hainler, Cumhurbaşkanımızın uçağını düşürebilmek için durmadan havada gezindiler. Ama başaramadılar. O zamanın başbakanı Binali Yıldırım’ın talimatı ile ‘Havada görülen her unsur vurulacaktır’ emri ile alçaklara fırsat verilmedi.”

 

292704607 5018535334939518 5816091566948439112 N

 

İLAHİ GÜÇ YANIMIZDAYDI

O gece kahraman Türk halkının yanında manevi güç de vardı diyen Başkan Cengiz “ O zaman meydanlarda olan biri anlatıyor. ‘Evlatlarım çıkarın gömleklerini tıkayın tankın namlusunu’ şeklinde söylemde bulunan birinin sözlerinden sonra biz gereğini yaparak 10 tane tankı durdurduk diyor. O gece bayrağımızın, vatanımızın ve Türk halkının yanında olan manevi güç ve çıplak elle mücadele eden kahraman ve korkusuz halkımız ile darbe girişimi sonuçsuz kaldı. Bunun gibi binlerce hikaye ile birlikte büyük bir destana imza atıldı 15 Temmuz’da. Yani kısacası Şehitler tepesi boş değil, beklesin bizi bayrak, beklesin bizi rüzgar. Bu duygu ve düşüncelerle vatanımızın bölünmez bütünlüğü için şehadet şerbeti içmiş kahramanlarımızı saygı, sevgi ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunarak sağlık ve sıhhat içerisinde uzun ömürler diliyorum.15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız.” dedi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu