Gündemİlçe HaberleriSpor

Başkan Orkan 7’den 70’e Gönüllere Dokunuyor

Başkan Orkan 7’den 70’e Gönüllere Dokunuyor

Kamçıllı Mahallesi’nde yapılan halı sahanının açılış töreninde konuşan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Belediyede göreve başladığımızda giderlerimizi azaltıp, gelirlerimizi arttırmayı düşündük. Bunu da başardık” dedi. Başkan Orkan ayrıca açılış öncesi ve sonrası vatandaşlarla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Karesi Belediyesi açılış törenlerine bir yenisini daha ekledi. Kamçıllı Mahallesi’ne Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle yapılan halı saha için açılış töreni düzenlendi. Açılış öncesi AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı ve Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Talep ve önerleri dinleyen Başkan Orkan, vatandaşlarla istişarelerde bulundu. İlkokulu ziyaret eden Başkan Orkan ve Milletvekili Subaşı öğrencilerle sohbet ederek başarılar dilediler.

Ziyaretler ardından düzenlenen açılış törenine AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meral Cengiz, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu, MHP Karesi İlçe Başkanı Kürşat Burak Boduroğlu, AK Parti Karesi Kadın Kolları Başkanı Ayfer Özsoy, Belediye Başkan Yardımcıları, müdürler, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan yaptı.

Kamcili 1

HALI SAHA AÇILIŞLARI DEVAM EDECEK

Karesi’de yapılan yatırımları bir bir hizmete aldıklarını söyleyen Başkan Orkan, “Kamçılı mahallemizde halı saha ile birlikte aynı zamanda, düğün salonunun eksikliklerini tamamladık. Bunları yaparken bize en büyük destek Ankara’dan. Belediye olarak bir şeyler yapmayı sağlarken en önemli şey bütçe. Bugün 2.ini yaptığımız halı sahamızı hizmete alacağız. Daha önce Turplu mahallemizdeki halı sahayı hizmete aldık. Bundan sonrasında da Tatlıpınar, Yeniköy ve Kabakdere’de de inşallah halı sahlarımızın açılışı olacak. Bu halı sahaların yapılmasıyla ilgili bize 1 milyon 250 bin lira destek geldi Spor Toto aracılığıyla. Ancak bu desteği bizlere başta sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımız olmak üzere il ve ilçe Gençlik Spor Müdürlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Kamcili 6

KAMÇILLI’NIN YOL SORUNU BİTİYOR

Kamçılı Mahallesi’nin diğer sorunlarının çözümü içinde çalışmalar sürdürdüklerini ifade eden Başkan Orkan, “Şuan ekiplerimiz Kamçıllı- Şamlı arası yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yol yapım çalışmasının tamamlanması ve asfalta hazır hale getirilmesi konusunda son aşamalara geldik. Sıkılaştırılması tamamlandıktan sonra Büyükşehir’imizin ekipleri müsait olduğunda asfaltlamayı da tamamlayacağız. Akabinde de bizim ekipler buradan ayrılmadan Çaypınar yolu üzerinde 400 metrelik sıkıntılı bir yer var. İnşallah oranında yol genişletmesini yapıp, Büyükşehir’imiz ekipleriyle de asfaltladık mı Kamçıllı’nın yol sorunu kalacağını düşünmüyorum. Yeni yerleşim yeriyle de ilgili BASKİ genel müdürümüzden söz aldık. Ekim ayı içerisinde yeni yerleşim yerinde de 2 bin 500 metre içme suyu ve 3 bin 500 metre kanalizasyon çalışması başlayacak” diye konuştu.

BELEDİYE GİDERLERİ AZALDI, GELİRLERİ ARTTI

Karesi Belediyesi’nin gelirlerini arttırıp, giderlerini azaltmak için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Orkan şöyle konuştu:

“Belediyede göreve başladığımızda giderlerimizi azaltıp, gelirlerimizi arttırmayı düşündük. Bunu da başardık. Gideri azaltma konusunda en büyük gider kalemimiz çöp toplama işiydi. Bunu daha önce kiralama yöntemiyle yapıyorduk. Ve aylık belediye bütçesine büyük bir gider oluyordu. Çok şükür bütçemizi iyi hale getirdik ki 16 adet çöp kamyonu aldık. Artı 2 tane de Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’dan Allah razı olsun onlar bize hediye etti. 18 tane sıfır kamyon ile çöp toplama işini şuan yapıyoruz. Bunlar yetmez dedik. Yeni yerleşim yerleri için konteynır talebinde de bulundular. Onunla ilgili de 450 adet çöp konteynırımız geldi. Diğer giderleri nasıl azaltırız derken geliri nasıl artırırız dedik. Yakın zamanda açılışını yaptığımız Güneş Enerjisi Santrali (GES) tamamlandı ve her gün belediye kasasına para geliyorlar. Yaklaşık 1180 MV. Bunu 5MV’ye çıkarttığımızda da geliri daha yüksek bir Karesi Belediyesi olacak.”

Kamcili 9

“KARESİ ŞANSLI BİR İLÇE”

Başkan Orkan ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Bakan Vekili Mehmet Birol Şahin bir konuşma yaptı.  Karesi’ye pozitif ayrımcılık olmaması mümkün değil. Çünkü Yücel başkanımız Karesi’yi kurmuş bir belediye başkanı. Birlikte bugüne kadar milletvekillerimiz, Yücel ve Dinçer başkanımızın ilçemizin sorunlarıyla ilgili çözümde, hizmet yapmadaki uyumlu çalışmalarını görüyoruz. Bundan 1.5 yıl önce sayın bakanımız Balıkesir’de 3 gün süreyle ilçelerimizi gezmişti. 3 gün boyunca bir bakanın burada kalmasının meyvelerini şimdi tüm ilçelerde olduğu gibi Karesi’de de topluyoruz. Tabi milletvekillerimiz ve başkanlarımızın önünde güzel bir örnek var. Türkiye’de belediyecilik denilince akla ilk gelen isim Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan var. Onun belediyecilik ve hizmet anlayışının devamını şimdi Balıkesir’de de hep birlikte görüyoruz” dedi.

BAKAN KASAPOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Açılışta son olarak ise AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı konuştu. Balıkesir’de AK Partili milletvekilleri ve belediye başkanlarının hizmetlerin en güzellerini yaptıklarını söyleyen Subaşı, “Bunlardan biri de şuan açacağımız tesis. Bir ay sonra kuruluşun 98. yılını kutlayacağımı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne demişti?  ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ demişti. Okulun yanında bu tesisin açılması da böyle bir geleneğin devam ettirilmesiyle alakalı. Hem taze ve yeni gelenek olarak huzurlarınıza sunuyoruz. Bakanımız buraya geldi. Her ilçemize gençlik merkezlerimiz, büyük kırsal mahallelerimize halı sahalar istedik. Burada Sayın bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na da verdiği sözü tuttuğu için teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımız sporu tabana yaydığından dolayı geçen ay gerçekleştirilen Tokyo Olimpiyatlarında Cumhuriyet tarihimizin en çok madalyasını kazandık. Biz spora ilgi duyan kardeşlerimizin ne ihtiyaçları varsa karşılamaya hazırız.” diye konuştu.

Kamcili 25

VATANDAŞLARLA BİRARAYA GELDİLER

Konuşmaların ardından dua okunması ardından halı sahasının kurdelesi kestiler. Kurdele kesim töreni ardından Başkan Orkan ve davetliler Karesi Belediyesi tarafından onarılan Kamçılı Sosyal Tesisinde incelemelerde bulundular. Başkan Orkan burada avatandaşlarla bir araya gelerek sohbet ettiler.

Başkan Orkan daha sonra AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Özsoy, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu, MHP İlçe Başkanı Burak Boduroğlu ve teşkilat mensupları ile birlikte Armutalan ve Kabakdere Mahallelerini ziyaret etti. Vatandaşlarla sohbet ederek istişarelerde bulundular.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu