Gündemİlçe HaberleriSiyaset

BASKİ BİN PINARLI İDA’YI SUSUZ BIRAKTI

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Edremit’in yazlık yöreleri olan Altınoluk ve Güre’deki su kesintilerini gündeme getirdi.

 

 

Balıkesir Büyükşehir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ)’nin Kurban Bayramı’ndan sonra bölgede su kesintisine gittiğini ifade eden Aytekin “BASKİ, Bin Pınarlı İda’yı susuz bıraktı. İnsanlar suya erişemiyor. Koronavirüs pandemisi sürerken, hijyenin önemi herkesçe vurgulanırken, yaş ortalaması da yüksek olan bu bölgede ciddi sağlık sorunları baş gösterecek. Bir an evvel bu sorunların giderilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in açıklaması şöyle:

“Koronavirüs pandemisi sürerken, Körfez bölgesinde ciddi bir sorun var. Kurban Bayramı’ndan beri, Güre üstü başta olmak üzere Altınoluk ve kısmen Akçay’da da su kesintileri yaşanıyor. BASKİ Milattan Öncesinden bugüne ‘Bin Pınarlı İda’ olarak bilinen bu bölgeyi susuz bıraktı. Bu durum tarihte bir ilk. Pınarbaşı’ndaki su yetersizliğini ve yazlık nüfus artışını bahane eden BASKİ anlaşılan o ki kış boyu yatmış. Kelimenin tam anlamıyla basiretsiz bir yönetimle karşı karşıyayız.

 

 

“Su Faturası Göndermeyi Biliyorsunuz ”

 

 

Balıkesir tarihinde ilk kez, bu bölge susuz kaldı. Bu durum cidden büyük başarıdır. Yıllardır kimsenin aklına gelmeyen şey Büyükşehir’i yönetenlerin aklına gelmiş ve küresel bir salgında hijyen için lazım olan su kesilmiş, kaynaklar kurutulmuştur! Yaş ortalaması yüksek olan yörede su kesintilerinin yaşanması ciddi sorunlara sebep olacaktır. Her ay vatandaşa su faturası göndermeyi biliyorlar. Her ay atık su bedeli altında vatandaşın cebine göz dikmeyi biliyorlar. Ama vatandaşlar BASKİ’yi arayınca nüfus çok su yetmiyor gibi bir bahanenin arkasına sığınıyorlar. Mali kaynakları israf etmekte mahir olanlar bu olayda ise vatandaşı su israfı yapıyorsunuz diye suçluyorlar.

Körfezden çıkmayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, reklamla uğraşmak yerine vatandaşın sorununa çare bulmak zorundadır. Bölgeye takviyenin yapılması şarttır. Pandemi şartlarında Körfezi susuz bırakmak cinayete teşebbüsle eş değerdir .”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu