GündemEğitim

BAÜN Hayvancılık Uygulama Ve Araştırma Merkezi İlk Ürünlerini Satışa Sundu

BAÜN Hayvancılık Uygulama Ve Araştırma Merkezi İlk Ürünlerini Satışa Sundu

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) bünyesinde gerçekleştirilen tarımsal ve hayvansal üretim çalışmalarına etlik piliç, etlik bıldırcın ve bıldırcın yumurtası üretimi de eklendi.

ÜRÜNLER SATIŞA SUNULDU

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) bünyesinde gerçekleştirilen tarımsal ve hayvansal üretim çalışmalarına etlik piliç, etlik bıldırcın ve bıldırcın yumurtası üretimi de eklendi. Balıkesir Üniversitesi Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 2020 yılı Sonbahar aylarında başlatılan etlik piliç, etlik bıldırcın ve bıldırcın yumurtası üretim faaliyetleri sonunda elde edilen ürünler, üniversite satış noktasında satışa sunuldu.

ÖNCELİK UYGULAMALI EĞİTİM

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; hayvansal üretim faaliyetlerindeki öncelikli amacın, Veteriner Fakültesi öğrencilerine uygulamalı bilgiler vermek ve konuyla ilgili akademik çalışmalara destek olmak olduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, üretim çalışmaları sonucu ortaya çıkan ürünleri de üniversite satış noktasında tüketicilere ulaştırdıklarını söyleyerek gerçekleşen çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

ÜRETİM MERKEZE AİT DOĞAL ORTAMDA YAPILIYOR

Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Azman da merkez bünyesinde etlik piliç, etlik bıldırcın ve bıldırcın yumurtası üretimiyle birlikte talep halinde canlı bıldırcın satışının da yapıldığını dile getirdi. Üretim faaliyetlerinin, merkeze ait çiftlikte doğal ortamda gerçekleştiğini söyleyen Azman, kendilerine verdiği desteklerden dolayı Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’a teşekkür etti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu