GündemEğitimTürkiye Gündemi

BAÜN TÜBA-GEBİP Değerlendirme Toplantısında Ev Sahibi Oldu

BAÜN TÜBA-GEBİP Değerlendirme Toplantısında Ev Sahibi Oldu

 

Türkiye Bilimler Akademisi, TÜBA-Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı (GEBİP) Yıllık Değerlendirme Toplantısı, Balıkesir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

Sunumlar Yapıldı

Toplantının açılış programına; Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş da katılırken, 11-13 Kasım tarihlerindeki toplantı programında, GEBİP ödül sahibi genç bilim insanları bilimsel projelerine ve son bir yılda yürüttükleri çalışmalarına ilişkin sunumlar yaptı.

Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanları

Araştırmalarıyla ön plana çıkan genç bilim insanlarını ödüllendiren ve Türkiye’de yapacakları nitelikli araştırmaları teşvik eden GEBİP’le üstün başarılı genç bilim insanları üç yıl boyunca mali ve akademik olarak destekleniyor.

 

Baun 1

 

39 TÜBA Üyesi 57 TÜBA Genç Akademi Üyesi ile Bir Araya Geldi

TÜBA Genç Akademi’nin doğal üyesi de olan ödül sahibi bilim insanları, akademik etkinliklerinin sunum ve değerlendirilmesini içeren Geleneksel TÜBA-GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısıyla Balıkesir Üniversitesi ev sahipliğinde Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde bir araya geldi. Toplantıda, 39 TÜBA üyesi, 57 TÜBA Genç Akademi Üyesi ile bir araya geldi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’tan Gurur ifadesi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantının açılış programında bir konuşma yapan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, üniversite olarak TÜBA’nın yıllık değerlendirme toplantısına ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade etti.

 

Baun 5

 

Bir Destek Programı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker de yaptığı konuşmada, GEBİP’in ülkenin bilimsel arenada ortaya koyduğu rekabete yeni ve nitelikli insan gücü sağlamak konusunda bir destek programı olduğunu belirtti.

‘’Ciddi çalışmalara arkadaşlarımız imza atıyor’’

Şeker, “Bu konuda uluslararası bir rekabet söz konusu bilim insanlarımız, GEBİP Ödül sahibi üyelerimiz, kısacası ülkemizin dört bir yanındaki ve yurt dışındaki akademisyenlerimiz uluslararası ciddi çalışmalara arkadaşlarımız imza atıyor. Uluslararası alanda başımızın dik olması bizlerin gayretine, çabasına bağlı. ‘Milli teknoloji hamlesi’ şeklinde tanımladığımız bağımsızlığımızı, en temel bir ekonomik güçle ayakta durmamızı sağlayacak olan bilimsel çabalarımızın bol ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

‘’Bilim en nemli unsurlardan birisi’’

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak da konuşmasında; ülkeleri kalkındıran, geliştiren, gelişmesini sürekli kılan en önemli unsurun bilim olduğunu vurguladı. Bilime yatırım yapanın gelecekte söz sahibi olacağını anlatan Vali Şıldak “TÜBA, TÜBİTAK ile birlikte ülkemizin medarı iftiharı olan, bu alanda özerk yapısıyla bilime, ilime, irfana destek veren, yol gösterici bir pozisyonda bulunuyor” diye konuştu.

 

Baun 4

 

Programında devamında

TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Okyay Kaynak “21. Yüzyılda Bilim, Teknoloji ve Endüstri” konulu Genç Akademi konferansı gerçekleştirildi. Programın ikinci günü, GEBİP ödül sahibi genç bilim insanları, gün boyunca Fen Bilimleri, Mühendislik Bilimleri, Sağlık ve Yaşam Bilimleri, Sosyal Bilimler alanlarında toplam altı eş zamanlı oturumda bilimsel projelerine ve son bir yılda yürüttükleri çalışmalarına ilişkin sunumlarını yaptı.

Sosyal Programlarla sona erdi

Projelerin değerlendirilmesi ve geliştirilmesiyle ilgili konuların ele alındığı oturumların ardından tüm ödül sahipleri ve akademi üyelerinin katılımıyla genel bir değerlendirme oturumu ile devam eden TÜBA-GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı, Burhaniye ve çevresinde düzenlenen sosyal program ile bitti.

Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu