Gündemİlçe Haberleri

Bigadiç Güneş Enerji Santrali Açılışı Gerçekleştirildi

Bigadiç Güneş Enerji Santrali Açılışı Gerçekleştirildi

 

Bigadiç İlçesi’nde yapımı tamamlanan Güneş Enerji Santrali (GES) hizmete düzenlenen tören ile açıldı.

AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Bigadiç İlçesi’nde yapımı tamamlanan Güneş Enerji Santrali (GES) hizmete düzenlenen tören ile açıldı. Yapılan törene ilçe protokolü ve muhtarlar katıldı. Düzenlenen santral açılış töreninde Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu konuşma yaptı. Açılan GES’in ilçe ve ülke ekonomisine katkı sağlamasını dilediğini dile getiren Başkan Avcu açılış konuşmasında şöyle kaydetti:

“ENERJİ MASRAFIMIZI KARŞILAYACAĞIZ ”

“Biz bugünlere günden 2-6 saat elektriğin kesildiği günlerden bu günlere geldik. Bugün kendi elektriğimizi, enerjimizi kendimiz üretir hale geldik. İnşallah bu tesisimiz ülke ekonomimize ve ilçe ekonomimize çok büyük katkıları olur. Bundan sonra yaptığımız yatırımları enerji masrafımız olmadan karşılayacağız. Günümüzde her şey enerjiye dayanıyor.

“ADALI BARAJIMIZ SU TUTMAYA BAŞLADI”

Bunun yanında bu manzara çok güzel bir manzara Allah nasip etti. Devletimizden Milletimizden Allah binlerce kere razı olsun. Zeval vermesin. Bu milletin ülkenin güçlü olmaya ihtiyacı var. İşte bunun yolu da bu tür yatırımlardan geçiyor. Adalı Barajımız Bismillah ile su tutmaya başladı. Ve geçtiğimiz Salı’da ihale yapıldı. İnşallah önümüzdeki yaz 25 bin dekar arazimiz sulanabilir hale gelecek. Belki bu projenin tamamı bitmeyecek bu yıl ama yine de belli bir bölümünde su tutmaya başlayacağız.

DİĞER HİZMETLERLE İLGİLİ BİLGİ VERİLDİ

Şunu da paylaşmak istiyorum. Allah nasip ederse bu ayın 15’inde bizim uygulama otelimizin ihalesi var. Bu ay içinde Gençlik Merkezi’mizin temelini atacağız. Çalışmalarımız devam ediyor. Bunların hepsi bu ülkenin kalkınması için bu milletin refahı için.. Allah birliğimizi daim etsin ve sıhhat versin. El birliği ile büyük Türkiye’mizi hep beraber tesis edelim inşallah. Burada emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Hepsinden Allah razı olsun diyorum. Evet muhtarlarım bundan sonra işimiz, yönümüz daha kolay. Buradan bir kaynak daha inşallah bütçemize, hazinemize girecek ve onu da adım adım ilçemizin yatırımlarında el birliği ile hep beraber kullanacağız. İlçemize halkımıza işte en büyük hizmetimiz bu olacak. Tesisimizin ülkemize milletimize tekrar hayırlı olmasını diliyorum. ”

“YENİLENEBİLİR ENEJİ İLÇEYE KAZANDIRILACAK“

Bigadiç ilçe Kaymakamı Mehmet Halis Aydın’da açılışta konuştu. Aydın konuşmasında “Bu yatırımın ilçemize büyük bir ivme kazandıracağına inanıyorum. Tüm dünyada fosil yakıtlardan elde edilen enerjiden bir elektrik enerjisine geçiş söz konusu. Yenilenebilir enerjiye geçiş söz konusu Belediyemizin yapmış olduğu bu yatırım ilçemize hem enerji kazandıracağı gibi hem de yenilenebilir enerji kazandırmış olacak. İlçemize ve ülkemize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Sayın belediye Başkanımıza da ilçemize bu yatırımı kazandırdığı için teşekkürlerimi sunuyorum. “ifadelerine yer verdi. Haber merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu