GündemKöşe Yazıları

Bir Kadının Gizli Düşmanı

Bir Kadının Gizli Düşmanı

Şimdi merak ediyorsunuz değil mi acaba kim bu gizli düşman diye. Hepiniz için farklı olabilir elbette lakin bir düşman var ki; melek yüzüyle, tüm içtenliği ile her zaman yanınızda olan ve gizli gizli sizi kıskanan hem de yıllarca. Bunu fark etmeniz zaman alabilir. Fark ettiğiniz an ise en dibe vurduğunuz andır ne yazık ki. Benim fark ettiğim bir şey değil bu, zaten birçoğunuz ya şahit olmuş ya da deneyimlemişsinizdir hayatınızda. Sanırım tahmin ettiniz girizgahımdan. Evet, bir kadının gizli düşmanı yine bir kadın maalesef.

Aslında sizin bir dahliniz yoktur kıskanmasını gerektirecek lakin eğer onda özgüven eksikliği mevcut ve kendisini güncelleyemiyorsa kıskanır durur sizi. Hatta kıskanmakla da kalmaz sizi düşürmekten ve çaresizlik içinde debelendiğinizi görmekten büyük keyif alır için için. Üzücü olan ise o anlarda da en yakın teselli merci görür kendini ve bunu da seve seve üstlenir.

Sizin bu durumu fark etmemeniz ya da o kişi için bu vasfı konduramamanız işine gelir lakin bir yandan da hep tedirgindir bir gün afişe olacağından. Eğer hayata yalın, sevecen ve iyi niyetle bakan bir yapınız varsa fark etmeniz de uzun zaman alır zaten. Her ne kadar ben insan sarrafıyım deseniz de bu yanılgıya düşersiniz çünkü duygusal bağınız vardır ve ondan kötülük beklemezsiniz hiçbir zaman.

Gelelim kıskançlık konularına; genelde güçlü kadınlar kıskanılır. Onlar çoğunlukla yalnız kalmayı tercih ederler ve hayata karşı hep dik dururlar. İşte size sebeplerden birisi. Kendi kendilerine yeterler naz, caz etmezler zira gerek görmezler. İnsanları bireysel çıkarları için kullanmazlar, yeri gelir hanım ağa yeri gelir musluk tamircisi olurlar, özetle ellerinden her iş gelir. Gel de kıskanma değil mi?

Hitabetleri saygılı, sohbetleri keyifli, nazik, sevecen ve en önemlisi kimin ne dediği umurlarında olmaz, dikkatli lakin kendileri için yaşarlar. Hayata bakışları dümdüz bir yol kadar nettir ve kıvrımlardan hoşlanmazlar. Bu nedenle de kafalarını hinliklere, cinliklere yormazlar. Kalpleri ve zihinleri temiz olduğu için her daim huzurludurlar. İçlerinde ne yaşarlarsa yaşasınlar bu durumu çıkarları için kullanmazlar ve insanları üzmemek için o anlarda bile mutlu görünmeye gayret ederler. Sanki hiçbir derdi olmayan gibi görünen bu kadınları gel de kıskanma değil mi?

Girdikleri ortama neşe saçarlar, konuşmaları, giyimleri, oturup kalkmaları, davranışları hemen dikkat çeker ve farklılığı fark edenlerin ilgi odağı olurlar. Ne yazık ki bu durum; kocasını sevgi ile sarmayan belki değer bile vermeyen kadınları harekete geçirir hemen. İlgilenmeleri gereken kocalarıdır aslında ihmal ettiklerini yerine koymak için lakin yok onlar kolayı seçer ve bu duygularını harekete geçiren kadınları kıskanırlar yine. Kıskanmakla kalmaz çeşitli kötü sözlerle damgalarlar bir de. Sanki dünyada tek erkek kendi kocalarıymış gibi. Ha bekâr erkeklere de bir çif sözüm olacak elbette bu arada. Böyle bir kadınla tanıştığınızda onu yatağa atılacak kadın diye nitelendirmeyin lütfen. Onlardan iyi bir arkadaş, iyi bir dost olur zamanla ve unutmayın ki bazen bu vasıflara sahip bir kadın öğretir, bir erkeğe adamlığı.

Aslında saymakla bitmez bu kıskançlık meselesinin sebepleri. Oysa kıskanmak yerine örnek almak gerekir diye düşünüyorum bu donanıma sahip kadınları. Neden mi? Bir toplum ancak, ileriye aydınlık düşüncelerle bakan, güçlü karaktere sahip, gelişmeye açık, hayatı zehretmeyen ve anlamaya çalışan bu kadınların çokluğu ile yükselir.

Demet Tok-05.07.2021/Karaağaç

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu