GündemKöşe Yazıları

Bir Oda Hayal Edin Rengi Sizi Yansıtsın

Bir Oda Hayal Edin Rengi Sizi Yansıtsın

Eveet hepimizin bir çocukluk yaşamı oldu. Şimdide çocukluktan çıkıp büyüyüp çocuk sahibi olduğumuz hatta torunlarımızın olduğu günler yaşıyorsak onlara zamanda ayırmalıyız. Odalarını hazırlarken onların sevdiği bir dünya hayaliyle renginden kullandığı eşyalara kadar herşeyi özenle koyun. Sevgiyle yaşatın. Balıkesir’de çocuk olmak çok güzel hele ki eski sokak aralarında oynanan top ,mendil kapmaca, uçurtma uçurma vb etkinliklerin bugün daha da genişletilmesiyle birlikte top sahaları, basketbol meydanları vb yerleri görebilmek ve çocukların şen kahkahalarını duyabilmek mümkün. Bugün çocukluğu hatırlatacak bir oda hayal etmenizi ve çocuklarınıza bu hayali yaşatmasını nasıl sağlayacağımızın küçük bir bölümünü aktaracağım sizlere. Vakit geçirdiği odasında neler yapmalı? Örneğin,çocuk odalarında renk tercihi yaparken, renklerin uyku üzerindeki etkisi mutlaka göz önünde bulundurulmalı. Sakinleştirici etkiye sahip olan pastel tonlar tercih edilerek, çocukların daha kolay uykuya dalmasına yardımcı olunabilir.

Hangi Renkleri Seçelim?

Bu noktada ilk olarak seçilmesi gereken renkler arasında ise mavi, yeşil ve pembe yer alıyor. Her üç renk de yatıştırıcı ve huzur veren özelliği sayesinde uykuya geçişi kolaylaştırıyor ve daha kaliteli bir uyku ortamı hazırlıyor. Doğanın renkleri olarak bilinen ve özellikle sonbahar mevsiminde ön plana çıkan kahverengi, kızıl, toprak tonları ve turuncu gibi renkler de diğer alternatifler arasında değerlendirilebilir.

Dekor Sırasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Havaların serinlemesiyle birlikte ev dekorasyonunda yapılan değişiklikler çocuk odalarında da kendini gösteriyor. Mevsim ne olursa olsun çocuk odası dekorasyonunu yaparken ilk olarak çocuğun ilgi alanları, yaşı, sevdiği renkler ve nasıl bir ortamda rahat edeceği göz önünde bulundurulmalı. Bir diğer adımda ise odada yaratılmak istenen atmosferden yola çıkarak en uygun renkler, desenler ve tekstil ürünleri tercih edilmeli. Birkaç küçük dokunuşla çocukların hayalindeki odayı yaratarak, uyku için son derece keyifli bir alan yaratılabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu