Köşe YazılarıGündem

Bol Bol Vitamin

Bol Bol Vitamin

Okulların yüz yüze eğitime geçmesi ile birlikte vitamin ihtiyacını da akılda tutmak gerek. Güçlü bir bağışıklık sistemi için dengeli ve düzenli beslenme, uyku düzeni önem taşıyor.

Bizim çocuklar abur cubura bayılır ancak bu dönemde dikkat. Dikkat edilmesi gerekken bir dönemde çocuklarımıza yön verelim. Çocuklar yetersiz besleniyor ve gizli açlık yaşayabiliyor tıpkı büyükler gibi.Vitamin ve mineral desteğinin sağlıklı bir yaşam sürmek için önemli. Bu konuda sağlıkçıların yorumlarından edindiğim birkaç bilgiyide paylaşmak istiyorum. Çocuklarımızın evdeki güvenli ortamdan çıkıp arkadaşları ve öğretmenleriyle temasa geçeceği, kimi zaman okula toplu taşımayla gidip gelmek durumunda kalacağı bu dönemde bağışıklığını güçlü tutmak büyük önem taşıyor.

Düzenli ve dengeli beslenme bağışıklığı desteklemenin ilk adımı.

UNICEF’in 2019 yılında yayınladığı “Dünya Çocuklarının Durumu” başlıklı araştırma dikkat çekici.Araştırmada deniyor ki; Dünyada 5 yaşın altındaki her üç çocuktan en az biri yetersiz beslenme nedeniyle bodurluk, zayıflık veya aşırı kilo sorunlarını yaşıyor. 5 yaşın altındaki her 2 çocuktan en az 1’i ise vitamin, mineral ve diğer temel besin maddelerindeki eksiklikler nedeniyle gizli açlık çekiyor. 6 ila 23 aylık çocukların yüzde 44’ü meyve veya sebzeyle beslenmiyor, yüzde 59’u ise yumurta, süt ürünleri, balık veya et tüketmiyor. Türkiye’de de 1990 yılından bu yana 5–19 yaş arasında aşırı kilolu çocuk ve ergenlerin oranının yüzde 151.1 arttığını söylüyor yapılan araştırmalar…Pandemi sürecini yaşadığımız bu dönemde vitamin ve mineral desteğinin hem hastalıklardan korunabilmek hem de çocukların akademik başarısını sürdürülebilmesi için çok önemli .Bu süreçte bağışıklığı güçlendiren besinlerle beslenmenizi özellikle belirtmek istiyorum. Sağlık hepimize lazım…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu