GündemSiyasetTürkiye Gündemi

CHP İl Başkanı Serkan Sarı Uyardı

CHP İl Başkanı Serkan Sarı Uyardı

 “Meclis Üyelerimize Ayar Vermeye Kalkmayın Cevabı Ağır Olur”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Serkan Sarı Balıkesir Büyükşehir Belediye meclisinde gündeme gelen ve satışı yapılan Lunapark alanının satışına ilişkin bir değerlendirme yaptı. Serkan Sarı sermayeye hizmetten vazgeçip, halkın menfaatine çalışmaları beklediklerini ifade etti.

“Şeffaflık İstiyoruz”

Bugünün kahramanları o günün hesap verenleri olacak diyen Serkan Sarı, “Açacakları kamu zararı dedikleri mahkemenin kararını bizde bekliyoruz. Bakalım ne diyecekler ”dedi. Sarı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde meclis üyelerinin sorumluluklarının farkında olduğunu ve şeffaflık istediklerini belirtti.

“Siyaset Hevesiniz Varsa Partiye Üye Olun”

Büyükşehir Belediyesinin bürokratları siyasi kadro değildir diyen Serkan Sarı, “ Onlar, Devlet millet kadrosudur. Çıkıp üst düzey bürokrat meclis üyelerimize ayar vermeye laf dalaşına girmeye tenezzül edemez. Öyle bir şey olursa en ağır cevabı alır. Bu bir uyarı olsun. Siyaset yapma hevesi varsa gelsin partiye üye olsun. Gelecekte siyaset hedefleri varsa da siyasi hedefleri ile çalışmaya başlasın” ifadesini kullandı.

Dsc 0005

“Kent ‘de Meclis’de Yönetilemiyor”

O koltuğun sorumluluğunu yerine getirsin diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz2ı eleştiren Serkan Sarı ,” Bürokratın Büyükşehir Belediye Başkanının rolünü kapıp onun yerine cevap vermeye hakkı yoktur. Büyükşehir Belediye Başkanı da kenti yönetemediği gibi meclisi de yönetemiyor. Meclisin saygınlığına gölge düşürüyor ”dedi.

İşin sonunda burada bir sorun varsa ben değil memur arkadaşlar imza attı suçluda onlar dedi. O memur arkadaşlara bir çizgi atarak hatırlatıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı sorumluluğu suçu onlara attı. Bu acı tabloda yaptıkları icraatlerın de ardında duramıyor, sorumluluğunu gösteremiyor.

Serkan Sarı , “Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yaptıklarımızı anlamıyormuş mecliste böyle dile getirdi. Anlaşamadığımız doğru. Biz kamuoyu menfaati diyoruz ancak onlar rant diyorlar dedi. Bu kentin değerlerini satma üzerine kendilerini konumlandırmışlar. Aynı yerden bakmadığımız doğru. Daha önceki planlarda kültür merkezi olarak planlanan bu alanın mevcut hali ve yeni planlanan hali ortada diyen Serkan Sarı şehir için kente hizmet edelim derken onlar sermayeye hizmet diyorlar” şeklinde konuştu.

“Biz Diyoruz Halkın Menfaati Onlar Diyor Sermaye”

“Geçmiş yıllarda bu alanın devir işlemleri ile ilgili Kültür Bakanlığı imzalı ve kültür merkezi yapılmak için devredilen yer burası. Bu kente ihanetten vazgeçmelerini talep ediyoruz. AVM, Otel ve rant projelerinden artık vazgeçilsin diyoruz. Aklında paradan başka bir şey yok mu arkadaş. Kuyumcu hassasiyeti gibi çalışırım diyor. Biz diyoruz ki memleket sevdası ile çalış. Buradaki sevda halk sevdası olsa kriz ortamında küçük esnafın yanında olup mücadele ederlerdi. Bizde sonuna kadar kendilerine destek olurduk ancak mağdur edecek projelerin peşindeler.”

Dsc 0018

“Hodri Meydan Mahkeme Orada”

Serkan Sarı,“İtiraz ediyoruz çünkü kentin değerini koruyacağız. Sosyal donatı ve kültür merkezi yapalım diyoruz. Bu alanların planlamaları olurken de itiraz ettik. Biz oy vermeye hazırız yeter ki getirsinler meclise. Halkın aklıyla alay etmesinler. Satmayacak değiştireceksiniz. Satmayacak yeşil alan, hizmet alanı olarak değiştireceksiniz diyoruz. Bizi hedef alan konuşmalar yapılıyor. Bu konuda açıklamaları varsa bizim olmadığımız bir meclis te biz yokken konuşacağına bize de söz verilen bir yerde bizde konuşsaydık. Konuyu takip ediyor olacağız. Birol Şahin hukukçu şahıs elbirliği olmuş Ana Muhalefet Partisinin İl Başkanına dava açacaklarmış. Hodri meydan mahkeme orada. Kamuoyu önünde de hukukun önünde de biz hazırız. Kendimizi halkımızın taleplerini ve burada yapılan ihaneti de anlatırız.”

“Planların İptaline Yönelik Dava Açtık”

Serkan Sarı,“Mahkeme ise sözümüzün ardındayız. Mahkemeye veriyoruz. Anlamayan birileri var. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz. Çamlık ve Avlu projelerini orada gösterdi. İhalenin iptaline değil Kültür merkezi olması nedeniyle itiraz açtık. Azıcık anlıyor olsalar bilirlerdi. Biz hodri meydan diyoruz. Kamuoyu vicdanına çağırıyoruz. Açtığımız dava planların iptaline dönük davadır. Bakanlık protokolü ortada. Bu konuda ne yaptılar bilmiyoruz. Muhalefet Partileri itiraz ediyor evet itiraz ediyor çünkü orası halkın kamuoyu menfaati düşünülerek yapılmış daha önceki planları ortadadır.”Muhammed Can Akyürek’in Haberi

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu