GündemSiyaset

CHP İl Başkanı Serkan Sarı’dan 10 Kasım Mesajı Yayımladı

CHP İl Başkanı Serkan Sarı’dan 10 Kasım Mesajı Yayımladı

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84.üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

“Büyük Siyaset Adamı”

Başkan Sarı mesajında “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. yıldönümünde milletçe rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Atatürk, Millî Mücadele döneminde ümitsiz, çaresiz ve yorgun düşmüş Türk Milletinin desteğini alarak mücadeleyi kazanan eşsiz bir lider, savaş meydanlarında askeri bir dahi, devlet kuran büyük siyaset adamı, yaptığı yeniliklerle milletin çehresini değiştiren, hayatını vatanı ve milleti için adayan, kahraman bir Türk evladıdır. Bu vasıflarıyla, bütün dünyanın kabul edip, saygı duyduğu liderler arasındadır ”Dedi.

“Bağımsızlık Mücadelesi Milletlere Örnek”

Sarı mesajında ayrıca, “ Atatürk, milletin tarihi seyrini değiştirebilecek üstün yetenekleri sayesinde, ülkesini askeri ve siyasi zaferlerle uçurumun kenarından kurtarmıştır. Her türlü imkânsızlığa rağmen inandığı fikri uygulamış, ”Ya istiklal ya ölüm!” parolası ile Milli Mücadeleyi kazanmış, arkasından bağımsız bir devlet kurmuş ve yaptığı yeniliklerle çağa damgasını vurmuş bir liderdir. Onun savunduğu fikirler ve milleti için verdiği mücadele, ülkemizle sınırlı kalmamış; zihinlerde meydana getirdiği aydınlanma ve yüreklerde yaktığı özgürlük ateşiyle, bağımsızlık mücadelesi veren milletlere örnek teşkil etmiştir.” ifadelerine yer verdi.

“Türk Gençliği Emanete Sahip Çıkacak”

Sarı, “ Atatürk, Türk gençliğine hitabında, kendisi mücadeleye atıldığı zaman, memleketin içinde bulunduğu durumu anlatmıştır. En güç şartlar altında bile, her şeyin bitti zannedildiği bir zamanda bile, Türk milletine güven hissinin kaybolmaması gerektiği gerçeğini, eseriyle ispatlamış bir millî kahramandır. ”Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.” Sözü doğrultusunda, bilimi rehber alarak çizdiği yolda milletimizi ve devletimizi aydınlık yarınlara taşımak, Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmak için birlik ve beraberlik içerisinde azami gayretle çalışmak, milli ve manevi değerlerimize bağlı gençler yetiştirmek asli görevlerimizdendir. En büyük eserim dediği ve bizlere miras olarak bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’nin teminat altına alınması, ilelebet payidar kalması ve milletimizin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasında güvendiği en büyük unsur olan Türk Gençliği, emanetine sahip çıkacak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin daimî muhafızları olacaktır “dedi. Haber: Yoldaş Kocaer

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu