GündemGörüntülü HaberlerSiyasetTürkiye Gündemi

CHP’li Milletvekili Ahmet Akın: “İktidar Seçimden Kaçıyor”

CHP’li Milletvekili Ahmet Akın: “İktidar Seçimden Kaçıyor”

CHP Milletvekili Ahmet Akın Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya İl Başkanı Serkan Sarı, Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli ve ayrıca Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın’da katıldı.

CHP Milletvekili Ahmet Akın toplantıda; pandemi süreci, esnafların durumu ve tarım politikalarında yanlış uygulamalar var diyerek bu dönemde seçim isteğinin olduğuna işaret etti. Akın , “işçisi esnafı erken seçim talep ediyor.  Ülkenin genelinde ev hanımından tutun işçisine erken seçim konusunda bir talep bildiriyor ancak, iktidar seçimden kaçıyor” dedi. Balıkesir’de tarımın başkentindeyiz ve bu vizyonu ortaya koyacak olanlar ülkeyi yönetenlerdir. Önceliğimiz esnafı, ayrıca çiftçimizi ayağa kaldırmak olmalıdır” dedi.

“128 Milyar Nerede?”

Akın“128 Milyar nerede? Diye bir çalışma yapıyoruz. Oturulan koltuklar babalarının değil 83 milyonun parası. Kim olursa olsun hesap vermek zorunda. Çıkıp açıklasınlar bu para nereye gitmiş. Karmakarışık bir düzen. Yanlış politikalar ayrıca ülkeyi buhrana sürüklüyor ”ifadelerini kullandı.

“Kongreler Sonrası Tablo Ortada”

Koronavirüsle mücadelede vakaların üzüntü verici olduğunu ifade eden Milletvekili Akın, “Lebalep kongreler sonuçların bir göstergesidir. Tablo ortada” dedi. Sağlıkçılarımızı her fırsatta alkışlıyoruz ancak isteklerini yerine getirme konusunda bir amacımız olmalı. İktidar kongresine giden bir milletvekiliyim. Görevlendirdiler ve ayrıca gittim. Ancak sanki orada virüs yok Mehmet amcanın dükkanında var böyle bir anlayış söz konusu” dedi.

“Ülkede Ekonomik Buhran Var”

“Balıkesir’de 47 bin 15 esnafımız var diyen Akın,50 bin 587 kardeşimiz faaliyetlerini yürütüyor. Ekonomik buhran içinde pandeminin de etkisi ile mücadele ediyorlar. Esnafımızın gücü tükendi. Esnafımız nefes alamadı. Esnafımızın çığlığını duyurmak istiyorum. Gelir vergisi, stopaj vb vergilerden muaf olunmasını istiyor esnaf. Sürdürülebilir bir durum değil ve esnafa kulak veren bir politikada yok. Bizler mecliste bu talepleri iletiyoruz.”

“Sorunlar Tespit Ediliyor, Çözümlerini Anlatıyoruz”.

23 il’i dolaştım diyen Ahmet Akın yoğun bir çalışma içinde olduğunu söyledi. Akın, “20 milletvekilinden oluşan vekillerle esnafımızın sorunlarını dinliyor ve çözüm önerilerimizi de onlara anlatıyoruz. Esnafın alması gereken desteği yeterince alamadığını söyleyen Akın ayrıca insanlar işsiz kalıyor. Dolaşırken yaşadığımız, duyduğumuz olaylar var. İnsanlar artık ikinci el ayakkabı soruyor. Gelinen noktada 3gün kapat 5 gün aç gibi işlemler esnafı bitiriyor”dedi. CHP Milletvekili Ahmet Akın’ın düzenlediği toplantıya İl Başkanı Serkan Sarı, Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli , Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Can Barut ve ayrıca bazı partililer katıldılar. Nursima Akyürek’in Haberi

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu