GündemÖzel Haberler

ÇİLE DEĞİL NEFES ALMA DÖNEMİNDEYİZ

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr.Fevzi Yavuzyılmaz “Biz vatandaşa çile değil nefes aldırmak için varız” dedi, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Balıkesir’de son dönemlerde ciddi bir ivme kazanan Sağlık yatırımları ile vatandaşlar Konforlu ve Kolay Ulaşılabilir Sağlık hizmetine kavuştu. Sadece merkezde değil ilçelerde de önemli adımlar atıldı.

Merhabanın sorularını yanıtlayan İl Sağlık Müdürü Dr.Fevzi Yavuzyılmaz Hastanelerde rehin kalma hala var mı? Günümüz Hastanelerinde durum nedir? Balıkesir ve ilçelerindeki Hastane Çalışmalarında gelinen aşama hangi aşama ve A’dan Z’ye Sağlıkta hizmetleri sorduk.

Savaştepe’ye Yeni Hastane Hazırlığı Başladı

Balıkesir Savaştepe’de birsüredir beklenen Savaştepe Hastanesinde yenileme ve yeni bir hastane isteği İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz ve Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek’in görüşmelerinin akabinde yer arayışı ile beraber çalışmanın startının verildiği müjdesi ile geldi.

Konuyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz şunları  söyledi: “Savaştepe’deki Hastanemizin yeni binasını yapmak istiyoruz. Rektör hocamızla görüştük tadilatıyla birlikte şuandaki yerde Hasta Hizmetlerini vermeye devam ediyor ve edecek yenisi yapılana kadar. Vatandaşımızın daha kolay ve rahat ulaşabileceği günün şartlarına uygun bir Hastane yapacağız. Savaştepe’de ki Hastane’nin Proje İhalesi yapıldı. Şuanda yaklaşık 2bin metrekarelik alanımız ,binamız var ancak çoğu yerini  kullanamıyoruz. Yapılacak bina yaklaşık 7bin metrekare Kapalı alanı olan bir bina. Mevcut hastanemizin yeri 5 dönümdü yeni yapılacak hastanemiz oraya sığmıyor. En azından 7-8 dönümlük bir arazi lazım. Yapılacak yerinde uzak olmamasını istiyoruz. Bu yönde Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek ile de görüşmemiz oldu. Bu konu üzerinde çalışıyoruz.”

“2020’nin ilk Bebekleri Nazlı Doğdu”

Her yıl yılın ilk bebekleri haberlere konu olur. Yeni yıla merhaba diyen yeni bebekler hakkında İl Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz “nazlı bebekler bizi bekletti” dedi ve şunları söyledi: “Bizim 2020’nin çocukları nazlıydı 1 Ocak itibariyle öğle saatlerinde geldi. Bandırma’da ve Şehir Hastanelerimizde bebeklerimiz oldu. Hepsi sağlıklıydı ancak yılın ilk bebeği bizi fazla bekletti. Ancak sağlıklı bir yeni yıl başlangıcı oldu” dedi.

“Günde Ortalama 30 Bin Kişiye Bakılıyor”

Balıkesir’deki hastaların Sağlık bakım hizmetleri noktasında verilen sağlık hizmetinde en iyi hizmeti verme gayretinde olan Sağlıkçılar “vatandaşa sağlık”sunuyor.İl Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz,“Balıkesir İl geneli olarak bakıldığında her gün ortalama 30 bin kişi hastanelerimizden hizmet alıyor. Bunun yanında Aile Hekimlerimiz var, entegre hastanelerimiz var. Acil ve Poliklinik hizmetlerini topladığımızda günlük 30 bin civarında vatandaşımıza Sağlık Hizmeti sunuyoruz. Bunun içinde Evde Sağlık Hizmetimizle hastalarımız var.7 gün 24 Saat Acil Hizmetlerinde Ambulanslarımızla birlikte hizmet ediyoruz. Genel olarak ortalama istatistiklerimiz bunlar.”dedi.

 

“Geçmişte Yaşananlar Utanç Verici Günümüzde Böyle bir durum asla söz konusu değil”

Hastanelerde rehin kalma dönemi bitti mi diye sorduğumuz İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz geçmişte haberlerde sık konu olan “hastanede rehin kalma- cenaze’yi alamama” olaylarıyla ilgili olarak gelinen  noktayı şöyle değerlendirdi: “Hastanelerde geçmişte yaşadıklarımız bir utanç tablosuydu diyebilirim. Kişileri bırakın Cenazelerin rehin kaldığı dönemler vardı. Hasta hastaneye geliyor Sosyal Güvencesi yok yada SSK’lı Hasta Devlet Hastanesine gidiyor. Devlet Hastanesine gitmesi gereken Memur hasta SSK’ya gidiyor. Hasta parayı ödemeden ölüyor. Cenazesi para ödenmeden alınamıyor. Kefil getir götür dönemlerini yaşadık. Şimdiki genç nesle bunları anlatsak inanmazlar ancak bunlar oldu. Bizim ülkemizde bir dönem maalesef yaşadık. Ambulanslar konusunda da öyleydi. Olanında mazotunu koyda hastanı götürelim denilen dönemleri yaşadık. Bugün itibariyle hiçbir hastamız Dil’i Din’i, Irk’ı hiç fark etmez Başka bir ülkenin vatandaşı da olabilir. Rehin kalmayı bırakın Parası yok diye bakılmaması asla söz konusu olamaz ve değil. Böyle bir girişime girenlerde en ağır şekilde cezalandırılır. Sağlık hizmeti kesintisiz bir hizmettir. Bu net!. Sağlık Hizmetini vermemenin gerekçesi olamaz. Hizmeti önce verirsiniz sonra gereği neyse o yapılır.”

“Vatandaşlarımız Sağlıkta Güvence Altında”

“Bugün vatandaşlarımızın çoğu SSK güvenlik şemsiyesi altında.18 yaşına kadar olan Çocuklarımız Devlet Güvencesinin altında.18 yaşından büyük olup ödeme gücü olmayan ve belli bir düşük gelire sahip olanlarda Sosyal Güvenlik şemsiyesi altında. Gelir seviyesi belli bir seviyenin altında olanlarda emekli sandığına dahil değilse belli bir ücret ödeyerek SSK güvencesi altına alınmış.g1-g2-g3 seviye Mağduriyet kesinlikle söz konusu değil. Biz vatandaşa çile değil nefes aldırmak için varız. Var olan nefese sıkıntı çıkartmak değil nefes olmak için varız.”

“Branş Eksiklikleri Giderildi”

“Son atamalarla branş eksikliklerimiz giderildi. Onkoloji, Problemli gebeliklerde takip eden arkadaşlarımıza, Çocuk Kardiyoloğu konularında sıkıntılar çözüldü. Çoçuk Hemotoloji sıkıntısının aşılması için çalışıyoruz. Çocuk Endokrin, Çocuk Kardiyoloji, Çocuk Hemotoloji gibi…Bu saydıklarımız eskiden sadece Çocuk Doktoru vardı ancak bugün saydıklarımız Çocuk Doktorunun üzerine olan branşlar. Çocuk Endokrin, Çocuk Kardiyoloji, Çocuk Hemotoloji gibi. Bu saydıklarımızın sayısı da ülkemizde çok az. Çocuk Bakım Doğum Uzmanı Türkiye’de bu dönem 3 kişi mezun oldu. Bunlardan biri Balıkesir’e gelecek. Bu olaya bu şekilde bakmak gerekiyor. Peyder pey azaltmaya çalışıyoruz. Bugün için bir eksiğimiz yok ama bir arkadaşımızın tayini olabiliyor bu durumda ayrılışı olduğunda hekim ihtiyacımız oluyor. Buraya 5.ay itibariyle başladım. Ayrılan arkadaşlarımız oldu onların yerine de hemen yenileri geldi. Dinamik bir süreç içindeyiz.”

 

 “Birileri Rüya Görüyor Gerçekmiş Gibi Hastaneden Vazgeçiyor Yok Öyle Şey!”

Ayda bir yapılan Sağlık toplantılarından biri olan  toplantı sonrasında birtakım kişilerin yalan yanlış konuşması Hastaneden vazgeçiliyor izlenimi yaratmış ve bazı sosyal medya mecrasında da tartışmalar yaratmıştı. İşin aslını İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz anlattı. “Hastaneden vazgeçildi.Tebligat yapıldı.Bunları kim uyduruyor Kim Rüya Görüp anlatıyor bilmiyoruz ancak bizler bir mücadele verirken kimsenin bunu yapmaya hakkı yok!”dedi.

“Bizde Vazgeçmek Yok Bunlar Üzücü şeyler”

İl Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz şöyle konuştu:“ “Ayvalık’la ilgili bir sıkıntımız zaten yok. Orada İlçe Sağlık Merkezi ve Sağlıklı Yaşam Merkezi düşüncemiz var. Edremit bölge hastanesi konumunda olan. Yeni bina olarak ta düşündüğümüz. Bazen anlamak mümkün değil bir şeyler çıkıyor .Bazı insanlar akşam rüyasında görüp sabah rüyasını gerçek gibi anlatıyor ve algı oluşturuyor. Bizim Sağlık Hizmetleri değerlendirme toplantımızı Başhekimlerimizin olduğu, Hekimlerimiz ve Üniversitemizin olduğu. Orada yaptığımız toplantıda sanki biz Başhekim çağırmışız ve senden vazgeçtik diye tebligat yapmışız. Nerden çıkıyor bunlar? Şimdi şunu net belirteyim : “Bir tebligat yapacak biri varsa oda benim. ”Benim haberim yok, Böyle bir durumda yok. Acil Sağlık Hizmetlerini değerlendirmek için orada toplandık. Bu nasıl bir hayal ürünüdür ki bunlar nereden çıkar? Hastaneden vazgeçilmiş. Haberimiz yok! Birilerinin bu şekilde davranmaya hakkı yok. Biz mücadele verirken, insanların motivasyonunu kırmanın da bir alemi yok. Her ay yapılan bir toplantıdır bu toplantılar.”

“Maksatları Üzüm Yemek değil Bağcıyı Dövme Niyetinde Olanlar”

“Üzüm yemek değil bağcıyı dövmek niyetinde olanların evirip çevirdiği uydurduğu söylemler. Edremit’te ki hastanemiz normal mecrasında devam ediyor. En kısa sürede de fiiliyata dökülecek. Zemin etütü yapıldı, değerlendirmeye gitti. Nasıl bir yol çizelim diye görülmeye de gelinecek. Yoksa vazgeçtik  diye bir şey yok. Bu sözler üzücü şeyler.”

“İvrindi’deki Hastanemiz bitti. Şubat sonu faaliyete girer diye düşünüyoruz.50 yataklı burası. Marmara’da ki hastanemiz Mart gibi teslim edilir. Sındırgıdaki hastanemiz yüzde 60-80 seviyelerinde. Oda devam ediyor. Aile Sağlığı Merkezleri, Hayırseverlerimizin yaptırdıkları dinamik bir süreç devam ediyor. Her eski binamızda yapılması gerekeni de yapıyoruz.”

“Olmayanı Var Edip Yazıyorlar Avm Yapan Bile Var”

“Devlet Hastanemiz için olmayanı yazmaktan bazıları yorulmadı. Devlet Hastanesi’nin kapatılması, güçsüzleştirilmesi, boşaltılması söz konusu değildir. Projesi bitmek üzere hatta ön proje bakanlığa teslim edildi.400 yataklı olarak kendi yerinde günümüz şartlarına uygun olarak yapılacak. Projeyi alan müteahhit ön projesini çizdi, Bakanlığa teslim etti, Bakanlık kendi mühendisleri ile bir inceleme –düzenleme yapıyor. Düzeltmeleri firmaya iletecek. Nihai proje onay aşaması ile bitmiş olacak. Biz bu süreci yürütüyoruz. Ama birileri kapatılıyor, AVM bile yapan var burayı Nasıl bir akıl tutulması yaşıyorlar. Burası bir Devlet yeri. Bizim aklımıza hayalimize gelmeyeni bunlar hayal ediyor. Burasının 100’e yakın polikliniği herşeyi ile birlikte yeni birinci sınıf bir modern bina haline getirmeye çalışıyoruz. Öncelikli yatırımlarımız arasında Edremit- Devlet Hastanemiz de 400 yatak .Susurluk 50 yatak ama arttırılabilecek şekilde planlanıyor.4 Hastanemiz öncelikli yatırım planında olan hastanelerimiz. Öncelikli yatırım sınıfında olanlar. Süreçte hızlı bir şekilde devam ediyor. İnsanları umutsuzluğa sürüklemesinler. İl’de yapılanı kötülemenin kimseye faydası olmaz. Kurumlar kalıcı, kişiler gidicidir. Benden öncekilerde vardı benden sonrakilerde olacaktır. Balıkesir hep aynı Balıkesir Balıkesir’e yapılacak olana destek olmaya gayret edilsin diyorum” Özel Haber: Fatma Kara

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu