GündemKöşe Yazıları

Çilek Tadı Ve Kokusu İle Dikkat Çekiyor

Çilek Tadı Ve Kokusu İle Dikkat Çekiyor

Çilek rengi görüntüsü ve tadı ile damakları şenlendiren bir meyve. Pazarda satılırken evde tabağınıza koyarken veya bir avuç dolusu çilek düşünün görüntü şahane değil mi?

Kokusu ve tadıyla çilek herzaman meyvelerin en güzelleri arasında. Peki hiç nelere faydası var düşündünüz mü? Bugün ikiüçsatırlık faydalarını aktaracağım size. Konuyla ilgili çileğin merkezi kadın üretimi üretici ellerinden Nezahat hanımın verdiği bilgiler ışığındaki yazım ayrıca şöyle; “Çileğin faydaları saymakla bitmiyor. Kokusu ve tadı ile en sevilen meyvelerden biri olan çilekte bol miktarda fosfor ve demir bulunmaktadır. Faydalarını sıralayacak olursak: Kanı temizler. Sakinleştirici etkiye sahiptir, stresi azaltır. Diş etlerini güçlendirir, ayrıca ağız kokusunu giderir.

Romatizma ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir. Etkili bir antioksidan olması sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendirir. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Bağırsak kurtlarının dökülmesini yardımcıdır. Cildi nemlendirip taze bir görünüm kazandırır. İdrar söktürücü özelliği vardır. İyice yıkanmaması durumunda ise böbreklerde kum oluşmasına sebep olabilir. İhtiva ettiği potasyum ve fosfor nedeniyle, kronik böbrek yetmezliği olan hastaların doktoruna danışmadan tüketmemelerini öneriliyor.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu