Gündem

ÇOCUKLUĞA DAİR ÖZLEM

Saklambaç oynadım yıllanmış anılarla. Çocukluğumu sobelemek isterken içim titredi nedense. Sanki onu ele verince yanımdan çekip gidecek diye korktum. Yoluna kırmızı halılar sermek istedim ki beni sevip de gitmesin. Yokluğunun acısı sineme dokununca hicran saatinde visal vaktini gözler oldum. Sevda gergefine gerilen hayallerim çocukluğumdaki uçurtmamın püsküllü kuyruğuna tutunmak istedi sımsıkı. Sımsıkı yakaladım masum yıllarımı ve sımsıkı tuttum çocukluğumu. Belki hayaldi size aktardıklarım lâkin unutmayın ki insan hayalleriyle yaşar. Hayalin de hayalleri vardır. Çığ misali büyüyen gelecek korkusundan kaçarak geçmişime kucak açasım geldi. Bebeklik yıllarımın masumiyeti, henüz sorumluluk almadığımız o çocukluğun rahatlığı dokundu omzuma. Bir el dokundu omzuma ki arkama dönüp baktığımda çok gerilerde kaldı çocukluk. Her nebze iliklerimizde lıkır lıkır akan duygu seli ne güzel şakıdı çocuk şarkılarıyla. Bülbülün tatlı şarkısına karşılık verdi türkü tüttüren kalbim.

Dudaklarımdaki buselik mısralar ne güzel coştu hıçkırıklardan sıyrılarak. İkilemler arasında bocalayan naçar yüreğim eyvahlar arasından sıyrılıp elveda vaktine kilitlendi. Cam kesiği düşlerde akseden can kırığı hayallerim gün yüzüne çıkmak istedi. Çocukluğumda sobelenen şımarık düşler deşifre oldu ansızın. Keşke her açığa çıkan olay ve küçük yalanlar çocukluktaki kadar masum olsa. İlkokuldayken sıra arkadaşımız kalemimizi izinsiz alınca, teneffüs oyunlarında mızmızlık yapınca, topumuz çalınınca, tek ayak üstünde durup ödev yapmama cezası alınca ne kadar çok ağlardık. Büyüyünce anladık ki bu ağlamalar en hafifiymiş. Yaralar kabuk bağlayacaksa çocukluktaki bu ufacık ağlamanın yarası bile yok hükmündeymiş meğer. Hasretin gözyaşı zehir zemberek olmadan elimizden tutmalı çocukluk. Bulutların çeşmesinden çikolata içme hayaline kapılır çocukça düşler. Çikolata çeşmesinde nefeslenmek ister her yürek. İpe serilen masum hayaller kanat takıp uçmak ister. Yeni doğan gün ile neşelenir çocukluk yılları, bir demet kır çiçeğine saklanır masumiyet. Bir şişenin dibinde birikir ümit, denize yolcu olup yüzmek ister.

Tüy kalemimle mektup yazasım var çocukluğuma. Güzel yıllarıma serenat yağdırmak, türkü tüttürmek, şiirimsi düşlere bulanmak, öykümsü atmosferde dolanmak istiyorum nedense. Çocukluğumu özlüyorum zamana inat. Her yaşın apayrı bir güzelliği var elbet, çocuk olmanın yeri de ayrı olsa gerek. Sana geldim çocukluğum, kucakla beni. Büyük bir hediye alamasam da bir kucak papatya çiçeğim var, kapında karşıla beni. Merhaba çocukluğum, merhaba!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu