Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Milli İradeye Kim Kastederse Karşısında Yargımızı Bulacaktır"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, adaletin önemine vurgu yaparak, milli iradeye yönelik tehditlerin karşısında yargının kararlılıkla duracağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Milli İradeye Kim Kastederse Karşısında Yargımızı Bulacaktır”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, adaletin önemine vurgu yaparak, milli iradeye yönelik tehditlerin karşısında yargının kararlılıkla duracağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 26. Dönem Adli Yargı ve 16. Dönem İdari Yargı Kura Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, milli iradeye yönelik tehditlere karşı yargının kararlılıkla mücadele edeceğini vurguladı.
Erdoğan, konuşmasında, “Vatanımızın bekası, milletimizin birlik ve dirliği, milli iradenin egemenliğine kim kastederse karşısında yine bizi bulacak, yargımızı bulacaktır.” dedi.
15 Temmuz ve Kobani Davası
Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, “253 insanımızı şehit edenler, gün yüzü göremeyecekler. Yurt dışına kaçan alçakların da peşini asla ve asla bırakmayacağız. Demokrasimize uzanan elleri kırmaktan çekinmedik, yine çekinmeyeceğiz. Milletin muazzez iradesine kimsenin gölge düşürmesine müsaade etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Kobani davası hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Hukuk bunlardan hesap sormak zorundadır. Siyasi dava denilerek terör kalkışmasının aklanmaya çalışılması hukuka ve demokrasiye hakarettir. İsyan girişiminden 10 yıl sonra geç de olsa hakkın yerini bulduğunu görüyor, bundan da mağdurlar ve demokrasimiz adına memnuniyet duyuyoruz. Milletin vermediği yetkiyi, silah gücü, fezlekeler veya kanun dışı yollarla gasbetmeye yeltenenler, bundan sonra da adaletin pençesinden kurtulamayacak.” şeklinde konuştu.
6-8 Ekim Olayları ve Yargı Bağımsızlığı
Erdoğan, 6-8 Ekim olaylarına da değinerek, “6-8 Ekim olaylarını kimse mazur ve meşru gösteremez. Mahkeme kararıyla ilgili haddi aşan yorumları tasvip etmiyoruz. Sokakları kan gölüne çevirerek, bu ülkede siyaset yapılmayacağını artık herkesin anlamasını ümit ediyoruz.” dedi.
Yargının bağımsızlığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hukuk devleti ilkesinin yaşatılabilmesi için yargının her türlü taassuptan, hizipleşmeden azade olması şarttır.” ifadelerini kullandı.
İran’a Destek Mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında İran’a da destek mesajı verdi. Erdoğan, “Türkiye olarak biz de her zaman olduğu gibi bu zor günlerinde dost ve kardeş İran halkının yanında olacağız. İranlı kardeşlerimizin bu süreci kadim ve güçlü devlet geleneklerine uygun şekilde suhuletle yöneteceklerine yürekten inanıyorum.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Reisi İçin Başsağlığı Mesajı
AA