Köşe Yazıları

Depresyon ve Diyet İlişkisi Üzerine

Depresyon ve Diyet İlişkisi Üzerine

Pandemi sürecinde hareketsizlik ve dengesiz beslenme nedeniyle alınan fazla kilolar da bu kiloları verme süreci de kişiyi mutsuz edebiliyor.

Diyet yaparken tartı odaklı yaşanmaması gerektiğini söyleyen uzmanlar, bu durumun strese yol açabileceğine dikkat çekmişler. Bende biliyorsunuz yazılarımda özellikle pandemi sürecinde alınan kilolar ve buna benzer konularda bir süredir görüşlerimi ve uzmanların konuyla ilgili ne söyledikleri ile ilgileniyor ve sizlere aktarıyorum.

Diyet yaparken profesyonel destek alınabileceğini belirten uzmanlar, “Süreci profesyonellere bırakın. Tartı odaklı yaşamak inişli çıkışlı göstergelerle motivasyonunuzu düşürebilir” uyarısında bulunuyor. Eski başarısız diyet denemelerinin unutulmasını tavsiye eden uzmanlar, yeni sayfa açılmasını öneriyor.

***

Diyet sürecine başlamadan önce ilk olarak cevap verilmesi gereken sorunun “Nedenbu diyete başlıyorum?” olması gerekir. Sağlık problemleri, formunuz, ortalama değerler ve öncelikle neden diyet yapmak istediğinizi bilmeniz, size hem motivasyon kaynağı olacak hem de doğru bir yol haritası çizmenizi sağlayacak. Bilinçsiz diyet bedensel ve ruhsal sağlığı olumsuz etkiliyor, kısa vadeli kazanımlar uzun vadeli zararlara yol açabilir. Diyetisyeninizi severseniz başarı gelecek. İlk adımın neden diyet yapmak istendiğine verilen “doğru cevap” ile atılacak.

Diyetisyenlere Kulak Verin

Diyetisyenle alınan yolda zaten kilo takibinin kontrol altında tutmak mümkün.Zayıflamak istiyorsanız ve başaramıyorum diyorsanız bu süreci diyetisyeninize bırakın ve onlara kulak verin.Başaracaksınız…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu