Doğa Sevgisini Aşılayan Kitaplar

Çocuklarınıza doğa sevgisini aşılamanın pek çok yöntemi bulunmaktadır. Bunlardan birisi de kitaplardır. Çocuklarınıza doğa sevgisini aşılayan kitap önerilerini sizin için derledik!
Victor’un Balkabakları:
Doğa sevgisini, bir çekirdeğin döngüsünü, sabrı, eşitliği, paylaşmayı, yiyeceklerimizin ardındaki emeği anlatmaktadır. Gerçek bir hikâye Victor’un Balkabakları. Bu hikâye, Buğday Derneği’nin kurucusu Victor Ananias’ın başından geçen, yol arkadaşı Güneşin Aydemir’in birebir tanıklık ederek aktardığı gerçek bir olaydan esinlenmiştir. Leyla Aslan Ünlübay tarafından kaleme alınmıştır. Paraşüt Kitap’ın bizlerle buluşturduğu kitabın, naif çizimleri ise Mısra Karahan’a aittir.
Sonya’nın Tavukları:
Hikâyenin kahramanı Sonya, babasının eve getirdiği üç pofuduk civcivin bakımını, kendi arzusuyla üstleniyor. Civcivlerine pekiyi annelik yapan Sonya, onların sağlıklı ve yetişkin tavuklara dönüşmesini mutlulukla izliyor. Ancak bir gün Sonya, kümesten gelen ciyaklamalı ve patırtılı seslerle uyanmaktadır. Tavuklarından birisinin, bir tilki tarafından avlandığını görüyor. Bununla birlikte hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlıyor. Sonya’nın sakinleşmesini bekleyen babası, ona doğanın dengesinden ve minik yavrularını doyurmak zorunda olan anne tilkiden bahsediyor. Ayrıca tavuğunun yasını tutan Sonya, bir yandan da ormandaki karnı doymuş, mutlu tilki yavrularını düşünerek, teselli buluyor.
Ekolojik Mahalle:
Ralph Weder’in kaleminden, Virginia Patrone’nin çizimleri ve Çisel Cengiz’in çevirisiyle Yeni İnsan Yayınevi’nden çıkan “Ekolojik Mahalle”, dört bir yanlarının betonla çevrili olduğu minikler için alternatif bir yaşam kurma rehberi.
Ekolojik Mahalle, Lily, Sophia, Nick ve Jack adında dört arkadaş bulunmaktadır. Yaşadıkları mahallede oluşturdukları topluluk bahçesi adlı buluşma noktalarına cafe açma serüvenlerini anlatmaktadır. Bu doğrultuda para toplamak için kullanmadıkları eşyaları, topladıkları geri dönüşüm malzemelerini… Kısacası artık yiyeceklerden elde ettikleri gübreyi satan çocuklar kendi emekleriyle ekolojik bir mahalle yaratıyorlar.
Topluluk bahçelerinde yerel tohum, telefon şarj etmek için ise güneş paneli kullanan, doğal temizlik ürünleriyle ‘‘zehirsiz ev’’ projesinin savunucusu olan bu dört arkadaşın kurduğu ekolojik topluluğun sadece kendi mahallelerinde geçerli olan parası bile var.
Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.