Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlik

5 Kült Fantastik Kitapları

Fantastik severlerin kitaplığında mutlaka olması gereken 5 kitap sizlerle!

 

5 Kült Fantastik Kitapları

5 Kült Fantastik Kitapları! Yenidünyaları keşfetmeyi sevenlere hala okumadılarsa diye mutlaka edinmeleri gereken kitapları derledik. İşte 5 fantastik kitap

Farklı kurallara sahip başka diyarlara yolculuk etmek bazen meditasyon bazen de yeni bir maceraya en önden bilet demek oluyor. Fantastik kitaplar hemen hemen bağımlılık yaratan bir etkiye de sahip. Bir kere elinizi sürdüyseniz daha fazlasını mutlaka istiyorsunuz. Elinizin altında yeni bir kitap kalmadıysa listemizde bulunan bu kitaplara bir göz atabilirsiniz.

Yüzüklerin Efendisi Serisi – J. R. R. Tolkien

Oxford Üniversitesi’nde profesör olan filolojist J. R. R. Tolkien’in ilk kez 1954 yılında yayınladığı kitap bizim dünyamızınkinden farklı fizik kurallarına sahip. Başka başka ırkları ve başka başka dilleri yaratabilecek efsane bir zekâya sahip yazarın “Orta Dünya”sı günümüzde de son derece popüler.

Bu popüleritenin büyük kısmı aslında filmlerden kaynaklanıyor olsa da kitapları okuduğunuzda çok başka tatlar aldığınız da bir gerçek. Bu kitaplar Tolkien’in 1937’de aslında çocuklar için yazdığı “Hobbit”in devamı niteliğinde kaleme aldığı bir eserdi fakat ondan daha sevilen bir eser haline geldi. Bu eser kitaplığınızda yoksa mutlaka edinin. Filmleri izlemiş olsanız dahi…

Otostopçunun Galaksi Rehberi Serisi – Douglas Adams

Aslında bir radyo oyunu olarak üretilen bu eser çok fazla ilgi görünce kitaba evrilmiş. Tamamen hayal gücüne hitap eden, bu gezegenle yetinmeyip evrenin diğer gezegenleri arasında seyahat etmek isteyenlere rahatlıkla önerebileceğimiz bir eser. Serinin hayata bakışınızı değiştirip, size yeni bir vizyon kattığı gerçeğini de inkar edemeyeceğiz. Ayrıca bu beşleme fantastik olduğu kadar komik de… Eğer yaşamın amacını sorgulayanlardansanız bu beş kitabı mutlaka edinmelisiniz, zira sayfaların arasında aradığınız şeyi bulacağınızdan eminiz.

5 Kült Fantastik Kitapları

Amerikan Tanrıları – Neil Gaiman

İçinde mitoloji unsurları taşıyan fantastik bir kurgudur. Aslında inanç ve modernizmin arasında geçen büyük çekişmeyi konu alır. Eğer mitoloji seviyorsanız kitabı okumaya başladığınızda karakterleri tanırken çok eğleneceğinizi düşünüyoruz. Bu kitap biraz şiddet, biraz şehvet eser miktarda hiciv ve gizem içerir.

Aynı zamanda da ödüllü bir kitaptır. En iyi bilim kurgu ve fantezi alanındaki çalışmalara çeşitli kategorilerde ödül veren Hugo ödülünün ve Yine fantastik ve bilim kurgu camiasının en prestijli ödüllerinden olan Nebula ödülünün sahibidir. Elinizden bırakmayacağınız, kendinizi dünyasına hapsedeceğiniz bu eseri mutlaka kitap koleksiyonunuza eklemelisiniz.

Yerdeniz Serisi – Ursula K. Le Guin

“Sanırım Yerdeniz Büyücüsü’nün en çocuksu yanı konusu: Büyümek.” diyerek kitabından bahseden ve 2018’in ocak ayında kaybettiğimiz Ursula K. Le Guin’in en sevilen eserlerinden biri. Büyücü okuluna giderek kudretli bir büyücü olmak isteyen bir çocuğun hikâyesini anlatıyor. Ayrıca olay örgüsü çok kuvvetli okuyucuyu alıp götüren cinsten. Fantastik severlerin kitaplığında mutlaka olması gereken bir üçleme.

5 Kült Fantastik Kitapları

Kıyamet Gösterisi – Neil Gaiman/ Terry Pratchett

Macera, çekişme sevenlere fantastik bir fonda hitap eden bu tatlı eser iki duayen yazarın elinden çıkma. Neil Gaiman sonunu nasıl getireceğini bilmeden başladığı bu hikâyeyi Terry Pratchett’ gönderiyor. Daha sonra ise karşınıza sayfalara bürünmüş bu roman çıkıyor. Ayrıca karakter oluşumu ve kurgusu henüz ustalık döneminde olmamalarına bu iki yazarın ne kadar gelecek vaad ettiğini de ortaya koyuyor. Okuduktan sonra damağınızda hoş bir tat bırakacak olan bu kitabı kitaplığınıza mutlaka eklemelisiniz.

Harry Potter serisi – J. K. Rowling

Genç, yaşlı herkesin çok severek okuyacağı bir grup çocuğun hayatlarını değiştiren büyücülük okulu ile ilgili büyülü bir dünya yaratmış yazar. Çok satanlar listelerini bile sarsarak fantastik edebiyatı dünyaya sevdiren seri olarak da tanımlayabiliriz. Ayrıca ilk bakışta bir çocuk romanı olarak görünse de aslında her yaş grubunu içine çekebilecek meselelere de değiniyor. Bu seri yıllarca tekrar tekrar dönüp okuyabileceğini, her okuduğunuzda da sizi mest edecek bir yedileme. Kitaplığınıza evladiyelik bir eser kazandırmak istiyorsanız bu seriyi mutlaka edinmenizi tavsiye ederiz.

 

 

Ayrıca distopya temalı kitap önerileri için buraya tıklayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Geri bildirim: Doğa Sevgisini Aşılayan Kitaplar - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi
  2. Geri bildirim: Sihirli Dünyanın Kapısını Aralayın! - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu