Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemYaşam

Alternatif İlginç Bilgiler

İlginç bilgiler serimizden yeni bir liste ile karşınızdayız. Hayata ve yaşama dair konulardaki bu bilgiler sizi şaşırtmaya devam edecek. İşte karşınızda alternatif ilginç bilgiler

 

Ilginç Bilgiler

 

 

 

 

 

 

 

 

Her sitede bulabileceğiniz klasik bilgiler yerine elimizden geldiğince alternatif konuları sizin için derledik. İşte Alternatif İlginç Bilgiler

Q Klavyelerin İcadı

Çoğumuzun kullandığı QWERTY model klavyelerin icadı 1873’e dayanmaktadır. Ayrıca bu icadın amacı işimizi kolaylaştırmak değil aslında yavaşlatmaktır. Kullanıcılar daktilolarla çok hızlı yazdıkları zaman eğer bitişik iki tuşa seri biçimde basarlarsa iki tuş da takılı kalmaktadır. Bunun önüne geçmek için de QWERTY klavye icat edilmiştir.

Bu klavyede hem tuşlar dağınık bir şekilde hem de en çok kullanılan tuşlar sağlakların zor ulaşacağı sol tarafa yerleştirildiği için kullanıcıları yavaşlatmak hedeflenmiştir.

Meyve Sebze Yasağı

2008’den önce Avrupa Birliği‘nde şekli bozuk olan veya fazla kıvrımlı olan meyveler ile sebzeleri satmak yasaktır. 2008’de regülasyonu geri çekmişlerdir. Yani çirkin meyve sebze satışına izin vermişlerdir. Geçtiğimiz yıllarda ise bir Fransız süpermarketi insanlar çirkin meyveleri satın almadıkları için yukarıdaki kampanyayı tasarlayıp bu meyveleri indirimli satmaya başlamış ve kampanya epey tutmuştur.

Serebral Korteks

Empati duygumuz beynimizin serebral korteks bölümü sayesinde çalışmaktadır. Ayrıca bu kısım memelilerde evrimleşmiş olup kertenkelelerde bulunmamaktadır. Sürüngen beyni omurilikten başlamaktadır ve çok daha ilkel bir yapıya sahiptir. Memelilerde ise omurilikten ön parçalara doğru evrimleşmektedir. Kısacası bir meyvenin dalından büyümesi gibi düşünebilirsiniz. İnsanları diğer memelilerden ayrı kılan bölüm ise en son evrimleşen ön loblara sahip olmasıdır.

Memeli hayvanlar daha sağlıklı iletişim kurup toplum halinde yaşayabilirken, sürüngenlerin beyninde empatiyi yaratan bölüm olmadığı için daha çok tek başlarına yaşamaktadır. Yılanlar, kertenkeleler hep solo takılan hayvanlar, timsahlar da grup halinde dursalar da aslında sosyal bir yapıya sahip değillerdir. Ayrıca pek iletişim kurmamaktadır.

Marketlerdeki Sebze Reyonu

Büyük alışveriş merkezlerinde giriş kısmında meyve reyonuna denk geldiniz mi daha önce? Araştırmalara göre markete girişte sepetlerine meyve ekleyen insanların, sağlıklı seçimler yaptıklarına inandıkları için alışverişin devamında sepetlerine cips ve abur cubur gibi şeyler ekleme ihtimalleri yükselmektedir. Sonuç olarak da total alışveriş miktarlarını artırmaktadır.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Geri bildirim: Bulunması Zor ve En Pahalı Yiyecekler « Balıkesir Merhaba Gazetesi
  2. Geri bildirim: Buzdan Neden Buhar Çıkar? « Balıkesir Merhaba Gazetesi
  3. Geri bildirim: Dünyanın Sıra Dışı Yüzü -
  4. Geri bildirim: Ağaçtan İnmeden 2 Yıl Yaşadı! - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi
  5. Geri bildirim: Havai Fişeklerin Etkileri - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu