Gündemİlçe Haberleri

26 Yıldır Bir Geleneğin Parçası Balıkesir’de Devam Ediyor

TCDD Balıkesir Müdürlüğü çalışanları, bu yıl 26. kez düzenledikleri geleneksel lokma hayrını tarihi gar binasının yanında gerçekleştirdi.

26 Yıldır Bir Geleneğin Parçası Balıkesir’de Devam Ediyor

TCDD Balıkesir Müdürlüğü çalışanları, bu yıl 26. kez düzenledikleri geleneksel lokma hayrını tarihi gar binasının yanında gerçekleştirdi. Lokma hayrında 8 bin kişiye lokma dağıtıldı. Tertip Komitesi Başkanı Sedat Çelik, her Nisan ayında düzenledikleri geleneksel hayır organizasyonunu bu yıl da gerçekleştirdiklerini belirtti.

TCDD çalışanları tarafından toplanan parayla düzenlenen hayır kapsamında, 10 çuval undan yapılan 8 bin kişiye lokma, 75 kg peynir ve bin adet poşet ayran dağıtıldı. Lokma geleneğinin kamu kurumları arasında ilk olduğunu vurgulayan Çelik, organizasyonun 26 yıl önce emekli bir demiryolcusunun vefat haberi üzerine başladığını dile getirdi.

26 Yıldır Bir Geleneğin Parçası Balıkesir'De Devam Ediyor
Lokma Hayrı

Lokma hayrının, hem halen faal olarak çalışanlar için hem de kaza ve belalara karşı yapıldığını ifade eden Çelik, bu güzel organizasyonun geleneksel hale geldiğini söyledi. Lokma hayrına, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, TCDD Taşımacılık İzmir Bölge Müdürü Bayram Şahin, TCDD 3. Bölge Müdür Yardımcısı Zekeriya Karakurt ve diğer önemli isimler de katıldı.

 

 

İHA

Edremit, Ali Ekber Çiçek’i Unutmadı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu