GündemEğitimİlçe Haberleri

Uluslararası Öğrencilerden Balıkesir Üniversitesi’ne Rekor Sayıda Başvuru

Uluslararası Öğrencilerden Balıkesir Üniversitesi’ne Rekor Sayıda Başvuru. Balıkesir Üniversitesi eğitimde ve bilimde başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Ayrıca ulusal ve uluslararası düzeyde ilgi odağı oluyor.

 

Uluslararasi Ogrencilerden Balikesir Universitesine Rekor Sayida Basvuru

 

Uluslararası Öğrencilerden Balıkesir Üniversitesi’ne Rekor Sayıda Başvuru. Balıkesir Üniversitesi, uluslararası öğrenciler arasında da büyük ilgi görüyor. BAÜN Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Yabancı Uyruklu Öğrenci Ofisi koordinasyonunda gerçekleştirilen Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) sayesinde, üniversiteye dünyanın dört bir yanından başvurular gelmeye devam ediyor.

 

“Hedefimiz Balıkesir Üniversitesi’nin rekabet gücünü ve tanınırlığını yükseltmek “

Merkez Müdürü Doç. Dr. Seda Şahin’in de konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre, “Balıkesir Üniversitesine, Rusya, Çin, Almanya, Avusturya, Hindistan ve daha birçok ülkeden başvuru geldi. Toplam 61 ülkeden yaklaşık 8 bin öğrenci başvuru yaptı . Türkiye’nin eğitim kalitesini ve üniversite olanaklarını tercih eden uluslararası öğrencilerin sayısı da arttı. Balıkesir Üniversitesi’nin uluslararası rekabet gücünü ve tanınırlığını yükseltmek hedefimiz. Bununla birlikte Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin başarısını da görmüş oluyoruz. ”

 

BAÜN’ün Kapısı Uluslararası Öğrenciler Her Zaman Açık

Balıkesir Üniversitesi’nin eğitim odaklı vizyonu ve yenilikçi yaklaşımı, uluslararası öğrencilere sunduğu fırsatlarla da göz dolduruyor. Yabancı Uyruklu Öğrenci Ofisi sayesinde, dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler, Türkiye’nin eşsiz kültürünü ve eğitim kalitesini deneyimleyerek uluslararası bir öğrenim fırsatına sahip oluyorlar.

Balıkesir Üniversitesi, uluslararası öğrencilere kapılarını her zaman açıyor. Eğitimdeki başarıları ve sosyal alanlardaki etkinlikleriyle geleceğin liderlerini yetiştirmeye devam ediyor.

Balıkesir Üniversitesi

Balıkesir Üniversitesinin temeli 1910 yılında kurulan Karesi Muallim Mektebine kadar uzanır. Bu okul dönemin Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati Bey’in özel ilgileri ile 1932 yılında bugün Necatibey Eğitim Fakültesi oldu. Ardından faaliyet gösteren binaya taşındı. Necatibey Öğretmen Okulu adını almıştır. Necatibey Öğretmen Okulu 1932 – 1982 yılları arasında Necatibey Eğitim Enstitüsü adıyla öğretmen yetiştirmeye devam etti. 1981 yılında üç yıllık statüsünden çıktı. Ardından , 4 yıllık “Yüksek Öğretmen Okulu” statüsüne aldı. 1982 yılında da Uludağ Üniversitesine bağlanarak bu kuruma Necatibey Eğitim Fakültesi ismi verilmiştir.

Aynı şekilde 1982 yılındaki 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Balıkesir’de yer alan diğer yükseköğretim kurumlarından; Balıkesir İşletmecilik ve Turizm Yüksekokulu, Balıkesir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ismiyle; Balıkesir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi de, Balıkesir Mühendislik Fakültesi ismiyle Uludağ Üniversitesine bağlanmıştır. Uludağ Üniversitesine bağlanan diğer kurum olan Balıkesir Meslek Yüksekokulu ise faaliyetlerine aynı isimle devam etmiştir. Uludağ Üniversitesinin çatısı altında on yıl kalmış olan bu kurumlar, sağlıklı ve istikrarlı bir gelişme ile Balıkesir Üniversitesi için güçlü bir alt yapı oluşturmuştur. Balıkesir Üniversitesi, 11 Temmuz 1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 3837 sayılı kanun gereğince kurulmuş olup; 1 Ocak 1993 tarihinde tüzel kişilik kazanmıştır.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu