GündemEğitimTürkiye Gündemi

Down Sendromuna Farkındalık İçin Okul Bahçesinde Rengarenk Çoraplarla Yürüdüler

Down Sendromuna Farkındalık İçin Okul Bahçesinde Rengarenk Çoraplarla Yürüdüler

 

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir okulun öğrencileri, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında rengarenk çoraplarıyla farkındalık çalışması yaptı.

 

REKLİ ÇORAPLARLA BAHÇEDE YÜRÜYÜŞ

 

Turhan Dökmecioğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, her birinde gökkuşağı renkleri bulunan çoraplar giyerek ayakkabıları olmadan bahçede yürüdü. Etkinlik sorumlusu Çilem Adıgüzel, gazetecilere yaptığı açıklamada, down sendromunun bir rahatsızlık, hastalık olmadığını, genetik bir rahatsızlıktan kaynaklandığını çocuklarla paylaştıklarını söyledi.

 

‘’TEK KROMOZOM HİÇBİR ŞEYİ FARK ETTİRMEZ’’

 

Down sendromlu çocukların birçok şeyi başarabildiğini, akranlarından hiçbir farklarının bulunmadığını hatta fazlalıklarının olduğunu öğrencilere anlatmaya çalıştıklarını belirten Adıgüzel, “İnşallah faydalı ve güzel bir etkinlik olmuştur.” dedi. 8. sınıf öğrencisi Kadir Enes Tekinkoz ise down sendromlularla ilgili bilgiler edindiklerini anlatarak, “Onlarda bir fazla kromozom olduğunu fakat bunun bir engel olmadığını, tek engelin akıllarda, ön yargılarda olduğunu öğrendik. Tek kromozom hiçbir şeyi fark ettirmez.” diye konuştu.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu