Edremit'te Geleneksel Meci Şenliği Başladı

Edremit’te geleneksel hale gelen 6. Zeytin Hasat Sonu Meci Şenliği büyük bir coşkuyla başladı.

Edremit'te Geleneksel Meci Şenliği Başladı

Edremit’te Geleneksel Meci Şenliği Başladı

Edremit’te geleneksel hale gelen 6. Zeytin Hasat Sonu Meci Şenliği büyük bir coşkuyla başladı.

Edremit'te Geleneksel Meci Şenliği Başladı
Edremit’Te Geleneksel Meci Şenliği Başladı

ŞENLİK KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLADI

Edremit Ticaret Odası Önünden, Cumhuriyet Meydanına kadar bando ve tayfalar eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlayan şenlik, Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde çeşitli etkinliklerle devam etti.
Şenliğe Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Siyasi parti ilçe Başkanları, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenli̇k Kortej Yürüyüşü İle Başladi

BAŞKAN ERTAŞ TEŞEKKÜR ETTİ

Şenliklerin açılışı Edremit Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Meci Şenlikleri’nin bölgenin kültürel mirasını yaşatmada önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, “Zeytin; Edremit’imin geçmişi, geleceği, kültürü, umudu; atalarımızın, dedelerimizin emaneti, torunlarımıza mirasımız, hepimizin emeği, alın teridir.

Atatürk Gençli̇k Merkezi̇’nde Sergi̇ Açildi

Her hasat berekettir, dayanışmadır, birlik ve beraberliktir. Her hasat sonu ise birlik içerisinde kutlanan bir şenliktir. Biz de zeytin hasat sonunu, imece ruhunu yaşatarak 2 gün boyunca devam edecek etkinlikler eşliğinde kutlayacağız. Zeytin Hasat Sonu “Meci Şenliği”mizin sizlerle buluşmasını sağlayan tüm paydaşlarımıza, destek veren kurum, kuruluş ve derneklerimize, bugün şenliğimize katılarak bizlere onur veren Balıkesir Milletvekilimiz Serkan Sarı’ya, Kaymakamımız Ahmet Odabaş’a, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’e, CHP Edremit İlçe Başkanımız Av. Emin Yalçıntaş’a, Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin’e, Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker’e, Edremit Ticaret Borsası Başkanı Tarkan Denizer’e, Edremit Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr, Abdullah Soykan’a, ilçe protokol üyelerimize, yardımcılarıma, meclis üyesi arkadaşlarıma, siyasi parti temsilcilerimize, oda başkanlarımız ve yönetimlerine, kent konseyimize, muhtarlarımıza, STK’larımıza, zeytin üreticilerimize, çiftçilerimize, Edremitli hemşehrilerime ve bu bereketi yaşatan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Hasadımız kutlu, şenliğimiz hayırlı olsun” dedi.

ATATÜRK GENÇLİK MERKEZİ’NDE SERGİ AÇILDI

Meci Şenlikleri kapsamında Atatürk Gençlik Merkezi’nde zeytin temalı fotoğraf ve yağlı boya tablo sergisi açılırken, zeytinyağlı yemek yarışması düzenlendi. 1. gün etkinlikleri Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde, moderatörlüğünü Prof. Dr. Abdullah Soykan’ın yaptığı “Edremit’te Küresel İklim Değişikliğinin Etkisinde Zeytin ve Zeytinyağının Durumu veya Geleceği” konulu panel ile devam etti.

K. Ceren Yıldırım Köse

91 Yaşında Baklava Açarak Yemek Yarışmasına Katıldı

edremit etkinlik meci şenliği 6. Zeytin Hasat Sonu Meci Şenliği