Köşe Yazıları

Ekonomik Reform Paketi

Ekonomik Reform Paketi

Pandemi sürecinde en çok konuşulan konulardan biride “ekonomi” Ekonomide sağlıklı işlerlik için ekonomik reform paketide önem taşıyor. Peki, pakette neler var ve neler öngörülüyor? Bu konuda birkaç gündemde olan konulara yer vermek istiyorum.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın üzerinde çalışma yürüttüğü ekonomik reform paketine göre vergide kriterler değişiyor. Pekçok düzenleme teklife dönüştürülerek meclisin gündemine getirilecek.

***

Düzenlemelerde konu başlıkları ve öngörüler şöyle; Ötv’ye Teminat Şartı. ÖTV’ye tabi ürünlerin teslimi, ilk iktisabı veya ithalatı nedeniyle doğacak vergilerin tahsil güvenliğini sağlamak amacıyla, bu ürünleri imal eden, ithal eden veya satan mükelleflerden teminat alınacak. Teminat, yeni işe başlayanlar için bir milyon lira üzerinden uygulanacak. Faaliyeti devam edenlerde ise son bir yılda tahakkuk eden KDV ve ÖTV tutarı toplamının aylık ortalamasına kadar olacak. İkinci El Araç Satışı. Taslak ile ikinci el araçların noterdeki alım satım işlemlerinde binde 5 oranında vergi uygulanması da öngörülüyor. Harç, araçların ilk tescilinden sonraki birinci satış ve devir işlemlerinde alım satım bedeli üzerinden alınacak. Ve Faturalandırma Süreleri. Vergi Usul Kanunu’ndaki fatura düzenlenme süresi değiştirilecek. Buna göre, ‘faturanın, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenlenmesine ve bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturaların hiç düzenlenmemiş sayılacağı’ hükmüne ek yapılacak.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu