Köşe Yazıları

Elma’nın Yararları

Elma’nın Yararları

Elmanın besin değerleri ve vücuda yararları…
Bugün sağlık konusunda Pazar tezgahlarında sıkça karşımıza çıkan elma nın faydalarından bahsedeceğim.
Dünyada en çok tüketilen meyvelerden biri olan elmalar, sürekli olarak bir “mucize yiyecek” olarak övülür, ama bu meyveyi bu kadar özel yapan içerdiği başta A, E, B6, C, K,B1,B2 vitaminleri ve sağlığa olan faydaları
Anti-Kanser

Elmalar, vücudu hayat emici kanserli hücrelerden koruyan güçlü anti-kanser yeteneklerine sahiptir. Amerikan Kanser Araştırmaları Birliği’nden bilim adamları, flavon bakımından zengin elma tüketiminin, pankreas kanseri gelişme riskinizi yüzde 23’e kadar azaltmanıza yardımcı olabileceği konusunda hemfikirler. Ve triterpenoidler olarak adlandırılan elma kabukları içindeki bazı bileşikler, kanser hücrelerine karşı büyüme önleyici faaliyetler için potansiyel olduğunu göstermiştir. Ek olarak, kolorektal kanser, lif alımıyla önlenebilir.

Probiyotik etki

Elmalar, probiyotik gibi davranan bir tür lif olan pektin içerir. Elmalar, sindirim sistemi içindeki metabolizmayı uyarır ve bağırsaktaki iyi bakterileri teşvik eder. Bu prebiyotik etki, besin alımını maksimize ederek zararlı bakteri ve toksinleri ortadan kaldırarak sağlığı iyileştirir.

Beyaz ve sağlıklı dişler

Elmalar diş fırçanızın yerine geçmez, ancak bir elmayı ısırmak ve çiğnemek ağzınızdaki tükürük üretimini uyararak bakteri seviyelerini düşürür ve diş çürümelerini azaltır.

Alzheimer’dan korunun

Elmanın yararları üzerine bir araştırma, elma suyunun Alzheimer’ı uzak tutabildiğini ve yaşlanmanın beyindeki etkileriyle mücadele edebileceğini göstermektedir.
Kalbi korur

Elma, kanda bulunan kolesterol miktarını düzenleyerek kalp ve damar tıkanıklıklarını önler. Böylece kalp krizine yakalanma riskini azaltır.

Beyin sağlığı

Elmalar, beyindeki, konsantrasyon, problem çözme ve hafızanın iyileştirilmesine bağlı asetilkolin miktarını arttırır.

Bağışıklığı güçlendirir

Elma derisinde bulunan bir flavonoid olan Quercetin, iltihabı azaltmaya ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.(sağlığım bitki kitabından derlenmiştir)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu