GündemDünyadan HaberlerTürkiye Gündemi

Emine Erdoğan’dan Balıkesir Paylaşımı

Emine Erdoğan’dan Balıkesir Paylaşımı

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan 3 Ekim’de Dünya Habitat Gününün Balıkesir’de yapılacak olmasının heyecan verici olduğunu söyledi. Etkinliklerin ülke için önemine dikkat çekti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ,“Etkinlikler için dünyada her sene bir şehir seçilirken bu yıl 3 Ekim’de Dünya Habitat Günü’nün Balıkesir’de kutlanacak olması heyecan verici. Bu haber ülkemiz için son derece önemli. Sayın Sharif’e iyi dilekleri için sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Çevre Konusunda Liderlik

Öte yandan ABD ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik eden Emine Erdoğan, New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) Habitat İcra Direktörü Sharif’le Türkevi’nde bir araya geldi. Emine Erdoğan, ikinci dönem için seçilmesi dolayısıyla Sharif’i tebrik etti. Sharif de 2019 yılında BM kapsamında düzenlenen yan etkinlikte tanıştığı Emine Erdoğan’ın çevre konusundaki liderliğinin o günden bu yana artarak devam ettiğini belirtti. Sharif, “Bugün bu güçlü duruşunuz ve liderliğiniz sayesinde Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzaladık” dedi.

Balıkesiri Seçtik

Dünya Habitat Günü etkinlikleri için her yıl bir şehrin belirlendiğini kaydeden Sharif, bu yıl Ekim ayındaki program için Balıkesir’in seçildiğini belirtti. Türkiye’de bir BM Habitat Ofisi kurulmasının çok faydalı olacağını düşündüğünü de dile getiren Sharif, bunun bir bölge ofisi olarak faaliyet göstermesini temenni ettiğini ifade etti.

Tecrübe Paylaşımı Yapılabilecek

Plastik kirliliğinin çevreye verdiği büyük zararların önlenmesi için atılabilecek adımların ele alındığı görüşmede Sharif, kompost konusunda bir departman kurduklarını, bu konuda karşılıklı tecrübe paylaşımı yapabileceklerini söyledi. Sharif, yakın zamanda BM Habitat Genel Kurulu gerçekleştirileceğini, Çevre Asamblesi Kurulunda gündem maddelerinden birinin plastik olacağını ifade etti. Sharif, yapılan çalışmalar hakkında Emine Erdoğan’a bilgi verdi.Haber: SEMRA AMAN AKYÜREK

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu