GündemSiyaset

Emine Erdoğan’dan vatandaşlara ‘sıfır atık’ çağrısı

“Sıfır Atık-Mavi” projesiyle ilgili törende konuşan Emine Erdoğan, çevre kirliliğinin önüne geçilebilmesi için eğitim vurgusu yaptı. Erdoğan, tatile çıkacak vatandaşlara da plaj ve sahilleri temiz tutma çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, insanın ruhsal rehabilitasyonunun, iç dünyasının huzurunun, dışındaki doğanın sağlığıyla doğrudan ilişkili olduğunu belirterek, “Denizler çöple doldurmak için değil, bakıp ilham bulmak içindir. Üç tarafı denizlerle çevrili ve akarsu yatakları açısından son derece zengin olan ülkemizin havasını, suyunu, toprağını temiz tutmak, istisnasız herkesin vatani görevidir.” dedi.

Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen, DenizTemiz Derneği (TURMEPA) iş birliğiyle hayata geçirilen “Sıfır Atık Mavi Projesi”nin, Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı.

Projenin çok önemli ayaklarından biri olan deniz kirliliğinin önlenmesini konuşmak için bir arada olduklarını belirterek, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Erdoğan, insanlık ailesi olarak uzun bir tarihi geride bırakarak bugünlere gelindiğini, her çağın kendi gerçeğiyle anıldığını anlattı.

“Bugün içinde yaşadığımız çağ için sıklıkla bilgi çağı ya da teknoloji çağı diyoruz. Fakat üzülerek söylüyorum ki, bizler aslında plastik çağını yaşıyoruz.” diyen Erdoğan, yapılan bir araştırmaya göre, dünyada 1 yılda üretilen plastik miktarının 300 milyon tonu bulduğunu ve bu rakamın gün geçtikçe arttığını dile getirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu