Köşe Yazıları

En Sevdiğiniz Müziği Dinleyin

En Sevdiğiniz Müziği Dinleyin

Pandemi sürecinde maske, sabun, kolonya ve dezenfektanlar günlük yaşantımızın birer parçası oldu. Bir yandan toplum olarak yaşadığımız stres bizi ister istemez etkiliyor. Bu durumda yapmamız gerekenleri asla es geçmeden yapmaya gayret gösterelim.

Pencereleri açarak günde bir saat yapacağımız egzersizin fiziksel, zihinsel ve ruhsal açıdan sağlığımıza çok önemli faydaları bulunuyor. Uykunun katkısı büyük. Uykunuzu alın cümlesi uzmanların ağzından sık duyduğumuz şeyler. Yeterli ve kaliteli uyku, cilt sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Kişiye  göre değişmekle birlikte günde ortalama 6-8 saat düzenli uyku tavsiye ediliyor. Bol su için. Sağlıklı bir  cilt  ve  beden  için  mutlaka günde iki litre su içmek gerekir. Yeterli su içmek cildimizin nemlenmesi, organların çalışması, toksinlerin vücuttan atılması için çok önemlidir. Su sağlıktır, hücreler arası  metabolik alışverişte çok önemlidir. Bazılarımız içtiğimiz çay-kahvenin de su ihtiyacımızı karşıladığını zannetmektedir ama tam tersi  bu içecekler idrar söktürücüdür, su kaybına  neden olmaktadır.

Çay ve kahve tüketiminde aşırıya kaçmamak, çay ve kahve içildikten sonra ayrıca su içmek gerekli. Cilt ve  vücut  sağlığımız için  doğru  beslenme  son derece  önemlidir. Vitamin ve mineralden zengin, katkı  maddesi  içermeyen, yeterli protein içerikli beslenme genel sağlığımız için çok önemli. Bunlar herkes için geçerli öneriler. Hobi edinin.Cilt sağlığımız için ruh sağlığımız da çok önemli. Bizi mutlu edecek aktivitelerde bulunmak, sevdiğimiz müziği dinlemek, hoşlandığımız, bizi motive edecek filmler izlemek, dinlendirici ve mutluluk verici, pozitif düşünmemizi sağlayacak kitaplar okumak, meditasyon, yoga yapmak, bizi mutlu edecek sevdiğimiz kişilerle konuşmak, ayrıca sohbet etmek hepimizin kolaylıkla yapabileceği aktiviteler.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu