Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı İle Milli Eğitim Bakanı İvrindi’de

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı İle Milli Eğitim Bakanı İvrindi’de

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye’nin  ilk maden Lisesi Nurettin Çarmıklı Madencilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İvrindi’de istihdam konusunda önemli bir yere sahip TÜMAD Madencilik  Altın / Gümüş Madeni İşletmesinin açılışını gerçekleştirmek üzere İvrindi’deydi.

Nurol Holding’in katkıları ile Türkiye’de ilk olan Teknik Maden Lisesi;  5 Katlı inşa edilirken, 16 Derslik, 2 Atölye, 3 Laboratuvar ile 130 öğrenciye mezuniyeti ile iş garantili teknik eğitim veriyor.

15 BİN ŞİRKET ÇALIŞANIMIZ İLE BU MUTLU ANA ŞAHİTLİK EDİYORUZ

Bu günün bizler için çok anlamlı bir yere sahip olduğunu dile getiren Nurol Holding Yönetim Kurulu Başka  Yardımcısı Mehmet Oğuz Çarmıklı “ Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu eserlerimiz tamamıyla Türk Mühendislerimizin eseri. Bizler Tümad Madencilik olarak Çanakkale ve Balıkesir sınırları içinde yürüttüğümüz çalışmalar ile birlikte gerek istihdam konusunda bölgeye katkılar, gerekse yer altı zenginliğimizi meydana çıkarıp, işleyerek ülke ekonomisine katkı sağlama hedefimize emin adımlar ile devam ediyoruz. Tümad Madencilik olarak standartlarında en üst kaliteyi kullanarak ülkemizde üst model rolü üstleniyoruz. Çevre ve ekosisteme zarar vermeden, sosyal ve güvenlik konularını en önde tutan anlayışı benimseyen, yörede yaşayan insanların talep ve ihtiyaçlarını karşılama hedeflerini koruyan bir plan anlayışına sahibiz. Bizler bölgelerimizde kurduğumuz maden işletmelerimizde ara ve kalifiye eleman alımlarında bölge insanlarını alma hususunda titizlikle hareket ediyoruz. Bugün açılışını yapacağımız ve Türkiye’de tek olma özelliğine sahip Lisenin temelini 2018 yılında temel atıp hiç bir şeyden kaçınmadan 2019 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim ettik.

Tematik Lise olması açısından bölgedeki liselerden farklılığa sahip olan şu anda açılışını gerçekleştirdiğimiz okulumuzda öğretim görevlilerimizin katkıları ile madencilik sektöründe ara kalifiyeli eleman ihtiyacını giderecek genç nesiller yetiştirme hedefinde olunacağına yürekten inanıyoruz.Madencilik sektöründe staj ve öğrencilerin eğitimi noktasında kamu ve özel sektör dünyası işbirliğinde mezun verme ve yetiştirme hedefini koruyacak, katlanarak eğitime desteğini sürdürecek bu okulumuzun ilçemiz, ilimiz ve memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tümad Madencilik olarak İvrindi işletmemizden yıllık 3.5 ton altın 7.5 ton gümüş madeni çıkartarak ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Büyük bir Kıvanç duyduğumuz bu açılış törenini onurlandıran Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer  başta olmak üzere il protokolümüze ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bizler; ihtiyaç duyulduğu her zamanda desteğimizi sürdüreceğimiz belirtmek istiyorum”

İVRİNDİ’DE YAŞAM KALİTESİ DEĞİŞİYOR

2019 yılından itibaren çok sık İvrindi programı olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “ Eğitimden, altyapıya, üstyapıdan her alanda hizmetten İvrindi nasibini alıyor.  Başta Enerji Bakanımız ve Milli Eğitim Bakanımız olmak üzere tüm bakanlarımıza teşekkür ediyorum. 2019 yılında ilk seçildiğimde morali Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Bey verdi bize. 20 ilçemizin sadece 9’unda doğalgaz vardı diğerleri ile ilgili çalışmalar sürüyordu. Bakanımızla toplantı yaptık derdimizi anlattık. Şu an imkansız gözü ile bakılan Dursunbey ilçemize dahi dökme olarak doğalgaz ile buluşturuyoruz. Bu destelerinizden dolayı sizlere Balıkesir halkı olarak müteşekkiriz.Milli Eğitim Bakanımız da Balıkesirimize müjdeler ile geldi. Eğitim camiası olarak da yatırımları almaya devam ediyor ilimiz. 750 milyon liralık eğitime yatırım yatırım sözü başladı ve tamamlandı. Tümad Madencilik sahibi Hasan Yücel bey ile işletmeyi bölgemize kurmadan önce tanışma imkanına eriştik.

Bu yatırımlarda emekleri oldukça fazla. Bir de bu yatırımların finansmanını sağlayan Nurol Holding var. Biz hepsine teşekkür ediyoruz. Büyük işlerin zekatı küçük işlerdir, güzel işler yapmak istiyorsanız niyetiniz iyi olacak bilinci ile bu kazanımları sağlayan herkese teşekkür ediyorum.  Sadece eğitime katkı olarak değil, kırsal kalkınma açısından fişe dağıtımından arpa dağıtımına, vatandaşlarımızın cami ihtiyacından sokaktaki ihtiyaç duydukları ne varsa hepsine küçük büyük demeden Nurol ailesi Hızır gibi yetişiyor.Şu an açılışını gerçekleştirdiğimiz hem maden işletmemizin, hem de Nurettin Çarmıklı Teknik ve Anadolu Lisesi’nin ilçemize ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

BÜYÜYEN TÜRKİYE HEDEFLERİMİZİ EMİN ADIMLARLA SÜRDÜRÜYORUZ.

Her alanda gelişen, büyüyen Türkiye hedefimizi önceki günlerde meclisimizde onayladığımız bütçeler ile sürdürüyoruz diyen Ak Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey” Yükseköğrenim dahil 274 milyar 384 milyon lira olarak 2022 yılı Milli Eğitim Bakanlığı bütçemizi onayladık. Bizler Ak Parti olarak gençlerimize değer veriyor, eğitim almaları, geleceklerini kurmaları için yoğun çaba harcıyoruz, bundan sonra da çaba sarfetmeye devam edeceğiz.

Ülke ekonomisinin güçlenmesi, istihdamın arttırılması için tekmili ve özel eğitime özen vermeye devam ediyoruz. Özellikle Milli Eğitim Bakanımıza teşekkür etmek istiyorum. Son dönemde mesleki ve teknik anlamda çıkartılan kanun, yapılan çalışmalar ile birlikte Türkiye özellikle ara eleman bulma noktasında sıkıntı yaşamayacaktır.  İnşallah da ileride burası bir ilim merkezi feyz merkezi haline gelecek ve geleceğe Işık tutacaktır. Bu üstünde olduğumuz İvrindi toprakları Kurtuluş Savaşı’nın incelikle yoğurulduğu Balıkesir toprakların bir parçası. Burada yapılan yatırımda emeği bulunan Nurol Holding yönetim kurulu başka olmak üzere İlçemize kattıkları ve ülkemize kazandırdıkları yatırımlar sebebiyle Tümad Madencilik’e teşekkür ediyorum.

BU TOPRAKLARIN ÜSTÜ KADAR ALTI DA ZENGİN

Bugün iki önemli tesisin açılışı için bir arkadayız diyen Vali Hasan Şıldak “ Tarım, hayvancılık, doğal güzelliklerin yanısıra yer altı bakımından da zenginliğe sahip bir ilçedeyiz şu anda. Bu değerleri üretime dönüştürerek, ekonomiye can katma, bölge halkını kalkındırma yolunda hızla ilerliyoruz. Bakanlarımızın destekleri, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İlçe Belediye Başkanlarımız ile uyum içerisinde ilçemizi hak ettiği değerleri kazandırıyor, kazandırma yolunda da çalışmaya devam ediyoruz. İlimiz madencilik anlamında en başta gelen illerinden biri. Özellikle değerli olarak görülen, altın, gümüş, Demir ve çinkonun çıkarılıp işlenerek ülke ekonomisine kazandırılması Balıkesir için çok büyük bir şans ve onur meselesi.

Bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklığında gerçekleştirilen protokolün çok güzel bir örneğini görüyoruz. 2 yıldır eğitim faaliyetini sürdüren ve 135 öğrencimizin eğitim gördüğü Teknik Lisemizde Madencilik eğitimi alarak iş garantili kalifiyeli personel mezunu verecek. Bu önemli yatırımı ilçemize ve ilimize kazandıran Nurol Holding yönetim kurulu başta olmak üzere ilimizde önemli bir değere sahip olan Tümad Madencilik’e Balıkesir halkı adına teşekkür ediyorum.

ÜÇ YIL ÖNCE DE BURADAYDIM

2018 yılında temelini attığımız bu teknik lisemizin bugün itibari ile de açılışını gerçekleştirmek üzere İvrindi ilçemize geldim diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez “ Ülkemizde bir ilki gerçekleştirme gayretimizle bizim de gözümüz kulağımız da buradaydı. Alanda yürütülen hummalı çalışmalar sonucunda da bugün açılışını gerçekleştirmek bize nasip oldu. Milli Eğitim Bakanlığımız ile ortaklaşa bir çok projeyi hayata geçirmiştik. Bugün de burada hayata geçirdiğimiz ortak proje için toplanmış bulunuyoruz. Ankara’da yenilenebilir ilk teknik lisenin açmıştık. Bugün de Türkiye’nin ilk doğal kaynaklar lisesi olarak eğitim faaliyetine başlayan okulumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz. Bunlar çok önemli değerler, çok önemli kazanımlar. Balıkesir’e İvrindi’ye değer katacak projeler. Yatırımcı çekecek, istihdamı çoğaltacak adımlar. Bizler bu adımların her zaman destekçisi olacağız. Okulumuz her biri 34 öğrenci kapasiteli 16 derslikten oluşuyor.

Lisemiz tam faaliyete geçtiğinde 550-600 öğrencimize eğitim verecek. Kütüphanesinden, laboratuvarına, toplantı salonundan, konferans salonuna kadar her türlü teknik ve sosyal alana sahip bir okul ilçemizde hizmet veriyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız protokol ile okulumuza 1 milyon lira değerinde laboratuvar kazandırdık. Böylece öğrencilerimiz maden teknolojilerini birebir deneyimleneceği  bir ortama kavuşmuş olacak. Biz istiyoruz ki bu okullarımızda teorik olarak eğitim alan öğrencilerimiz sahada uygulama şansına erişsin, geleceğini bu meslekler üzerine kursun. Enerji ve teknik olarak bu denli okul yatırımlarımızı maden bakımında zengin bir toprağa sahip bölgelerimize inşa ediyoruz. Bu okul sadece ilçe ve ilimiz için değil ülkemiz için çok büyük değer. Bu değeri ilçemize kazandıran değerli yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum.

BURADA OLMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM.

Emeklerin karşılığını almanın ve alacak olma ümidiyle gayretlenmenin oldukça önemli olduğu anlardan bir tanesini yaşıyoruz diyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer “ Aslında bugün burada mesleki eğitimde parodigmanın nasıl da değiştiğinin en somut örneğini görüyoruz. Bugün Tümad Madencilik İşletmesi ve Nurettin Çarmıklı Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin birbirine olan bağlılığı ve işçi istihdamına katkısı bölgeye değer katacak nitelikte. Mesleki eğitimde yıllardır şikayet edilen konuları bir bir çözüyoruz. Bugün uğraş verdiğimiz problemler eğitim camiasının çözülemeyen problemi eğitim camiasının problemleri değil, dış güçlerin bizlere olumsuz etkilerinden kaynaklı problemler. Allah’a şükür 28 Şubat’ın yarattığı sorunları el birliği, güç birliği ve fikir birliği ile çözeceğiz.

 BURASI ULUSRARARASI MADENCİLİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ OLACAK

Şu an açılışını gerçekleştirdiğimiz okulumuz ülke çapında model olacak ve uluslararası kulvarda da kendini gösterecek diyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer “ Bu tür teknik liseler çok önemli bir değere sahip. Bu değerlere sahip çıkacak, gelişmesi için yoğun çaba harcayacağız. Artık mesleki eğitimde sektör temsilcileri ile birlikte müfredatı oluşturuyoruz. Öğrencilerimizin meslekteki becerilerini sektör temsilcileri ile birlikte planlıyoruz. Bu sürece dahil ettiğimiz sektör temsilcilerinden sadece tek bir şey bekliyoruz o da istihdam. Cumhurbaşkanımızın hedefleri doğrultusunda inşallah 1 milyon öğrencimizi mesleki eğitim ile tanıştıracağız.

  1. AR-GE MERKEZİNİ BU OKULUMUZA

    KURACAĞIZ.

İlçeye müjdeler ile geldiğini ifade eden Bakan Özer “İlçemize bir müjde de ben vermek istiyorum. Cumhurbaşkanımızın katılımları ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nde 50 tane  AR-GE merkezinin açılışını yapmıştık. İlçemizde bulunan bu teknik lisemiz Türkiye’de tek olduğu için 51. Ar-Ge merkezini buraya kuracağız şimdiden hayırlı olsun.

İSTİHDAM GARANTİLİ TEK MESLEK LİSESİ İVRİNDİ’de

İstihdam her ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de oldukça önemli bir yere sahip diyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer “ Teknik Liselerimizin önemini buradan anlayabiliyoruz. Mezun olduklarında öğrencilerimiz talep ederlerse kalifiyeli eleman olarak işletmelerde iş sahibi olabilecek, geleceğe güvenle bakabilecekler. Buradan Nurol Holding’e eğitim sürecine dahil olduğu, öğrencilerimizin mezuniyetlerinde istihdam garantisi verdiği ve bu denli önemli yatırımı ilçeye, bölgeye ve ülkemize kazandırdıkları için teşekkür ediyor, hayırı uğurlu olmasını diliyorum.

“İVRİNDİ İÇİN GURUR GÜNÜYDÜ”

İvrindi tarihinde iki devlet bakanını aynı anda ağırlamanın sevinci ve haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz “Bugün İvrindi için adeta milat niteliğinde. Yatırımın, istihdamın ve eğitimin ortak bir noktada buluştuğu nadide ve değerli günlere şahit olduğumuz bir günü yaşıyoruz. 2018 yılında temeli atılan okulumuz nasipse 2 yıl sonra ilk mezunlarını verecek. Türkiye’de ilk olarak ilçemizde açılmış olması, eğitim anlamında ne kadar değerli bir yatırıma sahip olduğumuzun göstergesi. Bu yatırımlar çok önemli yatırımlar. İlçemizde faaliyet gösteren ve ülke ekonomimize önemli katkı sağlayan Tümad Madencilik işletmemizin de ilçemize kattığı değerler tartışmasız ki çok büyük kazanç. Gerek istihdam, gerek  bölgeye yaptığı yardımlar ile ilçemizin en önemli yatırımcısı konumunda. Bölgemiz yer altı zenginliği bakımından oldukça verimli topraklara sahip.

Bu toprakları en verimli şekilde değerlendirmek, ilçemize, şehrimize ve ülkemize  kazanç olarak geri dönmesini, göre halkımızın kalkınması adına adım atılması yönündeki gayretimizi biz yöneticiler olarak sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Bugün açılışlarını gerçekleştirdiğimiz, ülke genelinde 51. Ar-Ge eğitim merkezinin kurulacağı okulumuzun ve İlçemiz sınırlarında faaliyetlerini sürdüren Tümad Madencilik İşletmesi’nin ilçemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, istihdam garantisi ile ilçemize kazandırılan Nurettin Çarmıklı Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin inşa edilmesine ve eğitime kazandırılmasına vesile olan Nurol Holding yönetim kuruluna ilçem adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyor, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Program İvrindi Okullar Bölgesi Kampüs Alanında gerçekleştirilirken, Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, Vatandaşlar ve Tümad Madencilik Yetkilileri ile Yatırımcı Nurol Holding yetkilileri yer aldı.

Yapılan konuşmaların ardından Nurettin Çarmıklı Madencilik ve Teknik Anadolu Lisesi önünde kurdele kesimi gerçekleştirildi.  Akabinde okulda yapılan gezi ve teknik lisede öğrenim gören öğrenciler ile bir araya gelinmesinin ardından program son buldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu