Gündemİlçe Haberleri

Erdek Belediyesi’nden ‘Kör Yılan’ Duyurusu

Erdek Belediyesi, halk arasında "kör yılan" olarak bilinen ancak aslında oluklu kertenkele olduğu belirtilen türün neslinin tehlike altında olduğunu açıkladı. Belediye, vatandaşları bu zararsız canlıları öldürmemeleri konusunda uyardı.

Erdek Belediyesi’nden ‘Kör Yılan’ Duyurusu

Erdek Belediyesinden Kor Yilan Duyurusu 1
Erdek Belediyesi’Nden ‘Kör Yılan’ Duyurusu

Ekosistem İçin Önemli Çağrısı

Yapılan duyuruda, oluklu kertenkelenin yanlışlıkla yılan sanılarak öldürülmesinin neslinin tükenmesine neden olduğuna dikkat çekildi. Belediye yetkilileri, bu türün aslında zararsız olduğunu ve ekosistem için önemli bir rol oynadığını vurguladı. Oluklu kertenkelenin, uzun kuyruğu ve ayaklarının olmaması nedeniyle genellikle yanlışlıkla yılan sanıldığı belirtildi. Ancak aslında bu türün hızlı hareket edemediği, ısırmadığı ve zehirli olmadığı ifade edildi.

“Çiftçi dostu”

Beslenme alışkanlıklarına da değinilen duyuruda, oluklu kertenkelenin karınca, termit ve küçük böceklerle beslendiği, hatta tarım zararlılarını tükettiği belirtildi. “Çiftçi dostu” olarak tanımlanan bu türün, tarımsal zararlıların kontrolünde doğal bir rol oynadığına dikkat çekildi. Belediye yetkilileri, vatandaşları bu zararsız canlıları öldürmemeleri konusunda uyararak, “Lütfen zararlı zannederek bahçenizde gördüğünüz oluklu kertenkeleleri öldürmeyin. Hatta hiçbir canlıyı öldürmeyin.” çağrısında bulundu. Oluklu kertenkelenin doğal dengenin korunmasında önemli bir role sahip olduğunu vurgulayan Erdek Belediyesi, halkın bilinçlenmesi ve bu türün korunması için çaba harcanması gerektiğini belirtti.

Haber: Bülten

Karadeniz’de Kokar Böcek İstilası!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu