YaşamGündemİlçe Haberleri

Geleneksel Ziyaretler Bigadiç’in Yollarına Çıkıyor

Balıkesir’in Bigadiç ilçesine bağlı Okçular Mahallesi'nde, geçmiş yıllarda köylerinden ayrılan vatandaşlar, bayramda köylerini unutmayarak geri dönüyor.

Geleneksel Ziyaretler Bigadiç’in Yollarına Çıkıyor

Balıkesir’in Bigadiç ilçesine bağlı Okçular Mahallesi’nde, geçmiş yıllarda köylerinden ayrılan vatandaşlar, bayramda köylerini unutmayarak geri döndü. Balıkesir il merkezi ve Bigadiç’ten gelen vatandaşlar, Okçular Mahallesi’nde yaşlıların ellerini öperek hayır dualarını aldı.

Okçular köyünde bayram coşkusu yaşanırken, Balıkesir ve Bigadiç’ten gelen ziyaretçiler, köylerini unutmadıklarını gösterdi. Köye gelenler, yaşlıların ellerini öpüp dualarını alırken, çocukları da sevindirdi. Mahalle muhtarı Recep Donat, birlik ve beraberliğin köyde çok iyi olduğunu vurgulayarak, geleneklerini yaşatmaktan mutluluk duyduklarını belirtti ve ayrıca tüm ziyaretçilere teşekkürlerini iletti.

Geleneksel Ziyaretler Bigadiç'In Yollarına Çıkıyor
Bigadiç’Te Geleneksel Bayram Ziyaretleri Sürüyor

Recep Talay da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Köyümüzden Balıkesir ve Bigadiç’e giden komşularımız bayram için geri döndü. Köyümüzde bayramlaşma geleneği canlılığını koruyor. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber: Bülten

70 Yıldır Dede Yadigârı Geleneği Yaşatıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu