Görüntülü Haberler

Gerilemeler Başladı Ama Tünelin Ucunda Işık Görünmedi

Gerilemeler Başladı Ama Tünelin Ucunda Işık Görünmedi

 

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran pandemi sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BAŞKAN BAŞARAN’DAN PANDEMİ DEĞERLENDİRMESİ

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran pandemi sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kendisi de sağlık camiasının bir ferdi olan Başkan Başaran pandemi tedbirlerine ilişkin en önemli noktalardan birinin sağlık personellerinin yükünün hafifletilmesi olduğuna dikkat çektiği açıklamasında şunları kaydetti:

“GERİLEMELER BAŞLADI AMA TÜNELİN UCUNDA IŞIK GÖRÜNMEDİ”

“Yaz döneminde pandemi bilindiği üzere ülkemizde yükselişe geçti. Bu artışla beraber tabi pandeminin en fazla yüklendiği kurum sağlık kurumları oldu. Hastanelerimiz, doktorlarımız ve bütün işletmeler tabi ki bahsi geçenler. Burada önemli olan işi sürdürülebilir kılmak ,Gelen ve rahatsızlık ifade eden insanlara. Tedaviyi, şifayı eksiksiz tam bir şekilde verebilmek çok önemli. Açıkçası hali hazırda hem Balıkesir’de hem tüm Türkiye’de yapabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Endişe ediyoruz tabi çünkü artık yavaş yavaş limitlerimizi zorlamaya başladı. Sayın Sağlık Bakanımızın da ifade ettiği gibi bazı illerde yoğun bakım doluluk oranları ölüm oranları açıkçası sinyal vermeye başladı. Fakat bu hafta sonu uygulanan tam kapatma sayesinde tedbir sayesinde, çok şükür ki gerilemeler başladı. Ama tabi ki ciddi manada tünelin ucunda ışığı gördük mü kesinlikle hayır..

“KENDİ İZOLASYONUMUZU SAĞLAMALIYIZ ”

Tam olarak kurallara uymaya devam etmemiz gerekiyor. Hafta sonu hiç bir bahane ile çıkmamamız gerekiyor. İnternette görüyoruz bazen çeşitli vesileler ile insanların hala şartları zorladığı oluyor. Teması azaltmaya yönelik tedbirleri delmeye çalışıyorlar. Hala sokaklarımızda maske takmamak için polise direnen insanlar var. Bu tedbirler hepimizin. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde evimizde kimse ile temasa geçmeden kendi izolasyonumuzu sağlamalıyız. Neden önemli? Allah korusun çeşitli sebeplerden hastanelere gitmek zorunda kalırsak oraya gittiğimizde bize hizmet verecek bir kurum ve içinde bize hizmet edebilecek sağlık camiasından insanlarımızı bulabilmek için. Oraları çalışamaz hale getirirsek hepimiz mahvoluruz. Sağlık çalışanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Şükranlarımı sunuyorum. Basit bir hata, şartları zorlamamız hastanelere biraz daha insan gitmesi ve sıkıntıların artık karşılanamaz hale gelmesine neden olabilir. Çok şükür hali hazırda yeterliyiz. Hastanelerde çalışan insanlarımız maddi imkanlarımızla rahatlatmamız gerekiyor açıkçası.

 

“YARATILAN SPEKÜLASYONLAR YANLIŞ”

Aşı çalışmalarımız 25 Aralık olarak ifade edildi. Nasip olursa aşı çalışmasında da oldukça klasik zayıflatılmış virüs verilen bir aşı ile Çin aşısı ile başlayacak. Öncelikle sağlık çalışanlarımız ve 65 yaş üzeri vatandaşlarımız ile başlayacak aşı çalışmaları. Bunun ile ilgili yapılan spekülasyonlar tamamen yanlıştır. Şu an AK Partililere vuruluyor vs gibi bir durum yoktur. Tarih 25 Aralık olarak belirlendi. Bundan önce yapılanların hepsi ülke içinde deneme maksatlı yapılan uygulamalardır. Bunları sanki özel birilerine yapılıyormuş gibi lanse edilmesi tamamen yanlış. Ülkemize giren milyonlarca doz aşı 25 Aralık’ tan itibaren uygulanmaya başlayacak . İnşallah bununla beraber izolasyonlar ile birlikte de 25 milyon kişinin aşılanması ile bu beladan olabildiğince az zararla kurtulamaya çalışacağız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu