GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriSiyaset

Gönen’de Ömer Seyfettin’i Andılar

Gönen’de Ömer Seyfettin’i Andılar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın:  “Ömer Seyfettin, Gönen’in ve Türkiye’nin bir değeridir.” dedi.

101. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANDILAR

Milli Edebiyat akımının öncülerinden ve modern Türk öyküsünün kurucusu olan Ömer Seyfettin’i ölümünün 101’inci yılında törenle mezarı başında andılar. Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, İBB CHP Grup Başkanvekili İsmail Doğan Subaşı, İstanbul’daki Balıkesir- Gönen Hemşehri Dernekleri temsilcileri ile Ömer Seyfettin okuyucuları katıldı. Bunun yanında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz Gönen’den getirilen toprağı Ömer Seyfettin’in kabrine serpti.

AKIN TÖRENDE KONUŞTU

Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Ömer Seyfettin’nin Türk Edebiyatı ile birlikte Cumhuriyet’in ilerlemesine de eserleriyle katkıda bulunduğunu söyledi. Bunun yanısıra Ahmet Akın konuya ilişkin şöyle kaydetti:  “Büyük usta yazar, Türk hikaye edebiyatına değer katan bir yazardır. Ayrıca büyük yazarlar yaşadığı ülkelerin değerlerini yazarlar. Ömer Seyfettin de değerlerimizi en iyi kaleme alan yazarlarımızdan biridir ve toplumumuza okumayı sevdiren yazarlar arasındadır. Ömer Seyfettin, öyküleriyle Türk dilinin sadeleşmesine öncülük etmiştir ki bu çok önemli bir çabadır. Çünkü, kendisi Cumhuriyetin kurucu fikirlerini ancak bu şekilde anlatılabileceğine inanıyordu.

 “GÖNEN’İ DÜNYAYA TANITTI”

Döneminin dilini oluşturan Seyfettin, hiç tartışmasız çok büyük bir yazardır. Ömer Seyfettin’in eserlerine ve düşüncelerine sahip çıkmalıyız. Gönenli yazar Ömer Seyfettin hikayeleri ile Gönen’i sadece Türkiye’ye değil dünyaya da tanıttı. Bunun yanısıra Ömer Seyfettin öykülerinde bu toprakların kültürü anlatmış bir Dünya yazarıdır. Ayrıca Türk Edebiyatı’nın en büyük hikâyecilerinden birisidir. Ömer Seyfettin, Gönen’in, Türkiye’nin bir değeridir. Geçmişimize ve değerimize sahip çıkan bir nesil olarak Ömer Seyfettin gibi bir usta yazarımıza sahip çıktığımızı düşünüyorum. Ayrıca ölümünün 101. yılında saygıyla ve rahmetle anıyorum”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu