Gömeç’te Yangın: Yazlık Ev Alev Aldı
Gömeç’te Yangın: Yazlık Ev Alev Aldı

Gömeç’te Yangın: Yazlık Ev Alev Aldı
Güvercin Koyu’nda korkutan yangın! Tatil sitesinde ev alevlere teslim oldu
Balıkesir’in Gömeç ilçesindeki Artur Tatil Sitesi'nde çıkan ev yangını kısa sürede kontrol altına alındı. Yetkililer, vatandaşları yaz aylarında artan yangın riskine karşı uyardı.
Balıkesir’in Gömeç ilçesine bağlı Artur Tatil Sitesi Güvercin Koyu mevkiinde bir yazlık konutta çıkan yangın paniğe neden oldu. Çevredeki tatilcilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Alevler, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmazken, ilk belirlemelere göre elektrik kontağından kaynaklanmış olabileceği düşünülüyor. Olay sırasında evde kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi. Yangında can kaybı yaşanmazken, evde maddi hasar oluştu.
Yangın Tatil Keyfini Gölgelemesin
Gömeç Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, özellikle yaz aylarında artan sıcaklıklar ve yoğun tatilci nüfusuna dikkat çekerek vatandaşlara uyarılarda bulundu. Özellikle yazlık bölgelerde klima, ocak ve elektrikli cihazların kullanımı nedeniyle yangın riskinin arttığı vurgulandı.
Ev Yangınlarına Karşı Alınması Gereken Önlemler
Uzmanlar, özellikle yazlık konutlarda yangın riskine karşı şu önlemlerin alınmasını öneriyor:
Elektrik tesisatınızı düzenli olarak kontrol ettirin. Eski ve aşırı ısınan prizleri mutlaka değiştirin.
Evde yangın söndürücü bulundurun ve nasıl kullanılacağını öğrenin.
Yazlık evlerde klimayı veya fırını uzun süre çalıştırıp evden çıkmayın.
Elektrikli cihazları kullanmadığınızda fişten çekin.
Mutfakta yemek pişirirken ocağı kontrolsüz bırakmayın.
Yangın alarmı ve duman dedektörü kurdurun. Bu küçük önlem hayat kurtarabilir.
Çocukları çakmak ve kibrit gibi tehlikeli nesnelerden uzak tutun.
Tatil sonrası evi terk ederken ana elektrik sigortasını kapatın.
Güvercin Koyu’ndaki yangın, alınacak basit önlemlerle büyük felaketlerin önüne geçilebileceğini bir kez daha hatırlattı. Yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaya ve riskleri göz ardı etmemeye çağırıyor.