GündemEğitimSporTürkiye Gündemi

Güreşçi Yasemin Adar’dan Ali Tatlı’ya Ziyaret

Güreşçi Yasemin Adar’dan Ali Tatlı’ya Ziyaret

 

Kadın güreşçi Yasemin Adar Yiğit ile Genç Milli Takım Güreş Antrenörü Erdem Yiğit, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’yı ziyaret etti.

 

SÖYLEŞİDE YER ALACAK

Millî Güreşçi Yasemin Adar Yiğit 81 Çalıkuşu Balıkesir e-dergisi için söyleşi gerçekleştirmek üzere Müdürlüğe ziyarette bulundu. 5 kez Avrupa şampiyonu, 2 kez dünya şampiyonu olan kadın güreşçi ilk olimpiyat madalyasını kazandırdı. Yasemin Adar Yiğit, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne konuk olmaktan ve öğrencilere örnek teşkil edebilmek adına 81 Çalıkuşu Balıkesir e-dergisi için söyleşi gerçekleştirmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

‘’HAYAL KURDUM, MÜCADELE ETMEYE BAŞLADIM’’

Kadın olarak güreş yapmasıyla ilgili olumsuz yorumlar, eleştiriler alsa da bu sözlere aldırış etmediğini ifade ederek, “Benim önümde bir model yoktu. Ben hayal kurdum. Hamza Yerlikaya, Selçuk Çebi benim örnek aldığım abilerim, idol olarak gördüğüm kişilerdi. Ancak örnek alabileceğim bir kadın güreşçi olmadığı için ben hayal kurdum. Hayallerim için mücadele etmeye başladım. Benim arkamdan gelen genç kızlarımızın benim yaşadığım sıkıntıları yaşamasını istemedim’ ’dedi.

‘’HEDEFLERİMDEN BİRİSİ ÖN YARGIYI YIKMAKTI’’

Yaemin Adar Yiğit, ‘’Dışarıdan gelen eleştirilere karşı her zaman soğukkanlı olmayı başarıyorum ve her zaman hedefime odaklıyım. Hedeflerimden birisi de bu ön yargıları yıkmaktı. Nitekim başarılarımla beraber toplumumuzda kadın güreşi ilgi görmeye, benimsenmeye başladı ve bu hedefimi gerçekleştirmeye başladım. Arkadan gelen genç kızların ‘Yasemin Abla ben de senin gibi şampiyon olmak istiyorum.’ demeleri benim için paha biçilemez bir değere sahip. Bir de aile çok önemli. Sizi sonuna kadar desteklemesi gerekiyor. Sağ olsun ailem ve eşim beni her zaman destekledi. Mücadeleci bir yapım var ve asla pes etmeyen biriyim. Eleştirilere rağmen mücadeleden vazgeçmediğim için başarılı olduğuma inanıyorum” dedi.

‘’ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİP ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ’’

Ülkemizi en iyi şekilde temsil etme gayreti içinde olduğunu belirten Yasemin Adar Yiğit şunları söyledi, “Güreş başlı başına zorlu bir spor. İçinde farklı spor dallarını da barındırıyor. O yüzden başarıya ulaştığımızda çok mutlu oluyoruz. O bayrağımızı göndere çektirmek ve İstiklal Marşımızı okumak gerçekten bizi çok mutlu ediyor. Ne zorluklarla vatanımızı, toprağımızı kazandığımızın bilincinde olduğumuz için ülkemizi en iyi şekilde temsil edip şampiyon olmak istiyoruz”.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı Yasemin Adar Yiğit’i başarılarından dolayı tebrik etti.  Ali Tatlı, bu başarıların hem ülkemiz hem de ilimiz adına pek çok defa mutluluk ve gurur vesilesi olduğunu söyledi. Ali Tatlı ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nin Coraville şehrinde 10-11 Aralık’ta gerçekleşecek olan Dünya Güreş Şampiyonası’nda güreşçi Yasemin Adar Yiğit’e başarılar dilediğini söyledi.

Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu