Gündem

Halk Sağlığı Haftasının Bu Yılki Teması Belli Oldu! “Kronik Hastalıklarda Tarama ve İzlemler”

Halk Sağlığı Haftasının Bu Yılki Teması Belli Oldu! “Kronik Hastalıklarda Tarama ve İzlemler”

 

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Kadir Keskin 3-9 Eylül 2022 Halk Sağlığı haftası nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

 

HEDEF; HALK SAĞLIĞI ÇALIŞMALARI

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Kadir Keskin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi ‘‘ Toplumun sağlık okuryazarlığının ve hastalık farkındalığının artırılması, bulaşıcı olan ve olmayan hastalıkların önlenmesi, hastalıkların erken tanınması ve tedavi edilmesi ve birçok yaşam düzeyinin sürdürülebilir biçimde sunulması halk sağlığı çalışmalarının hedefleri arasında yer almaktadır’’

BU YILKİ TEMA KRONİK HASTALIKLARLA İLGİLİ

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Kadir Keskin her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftası etkinliklerinin gerçekleştiğini belirtti. Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Kadir Keskin ‘’ Bu haftanın amacı halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır. Bu yıl halk sağlığı etkinlikleri için “Kronik Hastalıklarda Tarama ve İzlemler” tema olarak belirlenmiştir’ ’dedi.

‘’ORTAKLAŞA ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ’’

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Kadir Keskin, Dünyada en sık görülen, en çok ölüme ve engelliliğe neden olan kronik hastalıkların ve sonuçlarının azaltılmasının önemli olduğunu vurguladı. Keskin ‘’ Balıkesir İlinde Halk Sağlığı Haftası Kapsamında 08-09 Eylül tarihleri arasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi ile ortaklaşa etkinlikler düzenlendi. Bu tarihlerde Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi yanında stantlar açıldı’ ’dedi.

FARKINDALIK BROŞÜRLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Açılan stantlarda ; Kronik Hastalıklar, Obezite ve Sağlıklı Beslenme, Kanser Erken Teşhis ve Tarama, Yeni Doğan Taramaları-Yenidoğan Bakımı ve Anne Sütü, …Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri, Organ Bağışı, Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri, Yeşilay Hizmetleri, Karesi Belediyesi Spor Okulları konu başlıklarında gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca  farkındalık oluşturabilmek adına broşürler dağıtıldı.

STANTLARA KATILAN İSİMLER

Stantların açılına katılan isimler ; Karesi İlçesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin  Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Meydan, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Refik Budak, Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Esin Çakmak ve Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Dr. Yakup İmren ve Karesi İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Hasan Erdoğdu oldu.

Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu