Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Hatada Olur Yanlışta ! İnsanız Ancak Eleştiriye Tahammül O-La-Cak Başkan Bak Yemin Ettin…

Hatada Olur Yanlışta ! İnsanız Ancak Eleştiriye Tahammül O-La-Cak Başkan Bak Yemin Ettin…

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Sultan Abdül Hamit Han Merkezi’nin tanıtımı sırasında bazı gazetecilerin sorularına yanıt vermeye çalıştı. Eleştirebilirsiniz vallahi bir şey demeyiz diyen Başkan Avcı, “ Dengemizi bozamazlar “  dedi ancak, bazı sorular karşısında,  sözünü değil sesini yükseltti.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı dün ilçesinde yapılan hizmetleri anlattığı Abdül Hamit Han Gelişim Merkezi binası tanıtım toplantısında bazı basın çalışanlarının sorularını yanıtladı. Motivasyonunuzu bozmak istemeyiz ama diyerek başlayan sorulara Başkan Avcı net yanıtlar vermeye çalıştı ancak zaman zaman dengesini bozdu. Esprili soruya tahammül yok mesajı verdi ve direk “ adam gibi sor” cümlelerini kullandı.

VERDİĞİM CEVAPLAR TANITIMIN ÜZERİNİ ÖRTMESİN

Güzel bir binayı tanıtmaya çalışırken verdiğim cevaplar bunun üzerini örtmesin diyerek cevaplarını vermeye başlayan Başkan Hasan Avcı Altıeylül Belediyesi’nin taş döşeme işine ilişkin asılan bir tabela ve sonrası hakkında şu açıklamayı yaptı: “Herkes işini yapıyor, Belediye başkanı belediye başkanlığını, yalancı yalan işini, iftiracıda iftira işini yapıyor. Biz abdestimizden şüphemiz olmadığını bugüne kadar söyledik. Biz hatadan münezzeh insan değiliz. Hata, yanlış yapabiliriz. Hata yapıyorsak, arkadaşlarımız bunu ispatladığı takdirde, hatadan dönmekte bir erdemdir ve hatadan dönmekle birlikte hatadan döneriz. Hatadan dönmekte doğru bir uygulamadır. Bir 15 milyon muhabbeti var. Bir video çemişler çektikleri videoda kendilerini yalanlamışlar.”

DENGEMİZİ BOZMUYORUZ DEDİ AMA SESİNİ YÜKSELTEREK YALANCISIN NAMERTSİN DİYEREK BAĞIRDI

Bilinçli olarak yanlış yapmayacaklarını belirten Başkan Avcı,“ Buradan sesleniyorum. Yanlış olan şeyleri bulun getirin bizde düzeltelim. Biz yapılan haberlerle dengemizi bozmuyoruz. Altıeylül Belediyesi olarak gece gündüz çalışıyoruz. Bize bilinçli olarak yapılmış bir yanlışı kimse yaftalayamaz. Yanlış bulamazlar. Yalandan başka bir şey yapamazlar. Varsa ellerinde birşey getirsinler, başımızın üzerinde yeri var. Biz doğru olduğuna inandığımız şeylerden vazgeçmeyeceğiz.

“HİÇ KİMSEDEN EMİR,TALİMAT VE FİKİR ALMIŞLIĞIM YOK, BEN İNANDIĞIMI YAPARIM”

Bazı basın organlarında hakkında yapılan haberlere ilişkin Başkan Avcı, “Bu arkadaşlar bize 6 ay ömür biçiyordu ne oldu? Kaç sene geçti? Eğer yapılan yalan ve iftira haberleri ile Altıeylül Belediye Başkanı olarak beni yıkabileceklerse helal olsun. Hiçbir yerden emir, talimat ve fikir almışlığım yoktur. İnandığım yolda yürüyorum. İspatlasın ne gerekiyorsa yaparım ”açıklaması yaptı.

BİR BÖREKÇİ NELERE KADİR  KIYMETLİ OKURLAR TANITIM TOPLANTISINDA SORUYA ESPRİ EKLENMİŞ, BAŞKAN ADAM GİBİ SOR! DİYEREK AYAR VERMİŞ

Altıeylül Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar kapsamında ortaya atılan İddialara ilişkin açıklama yapmaya çalışan Hasan Avcı, İspatlamazsın Sende Yalancısın! Sende Namertsin! Dedi. Başkan Hasan Avcı’ya Levent Özenç, “ hemen ispatlıyorum” diyerek cep telefonundan birşeyler gösterdi. Börekçi işin esprisi ancak bakın böyle bir durum var diyen Levent Özenç’e Başkan Avcı, “Doğrudan teminle ilgili bir şey aldıysak adam gibi sor kardeşim!” dedi. Avcı, “Yaptığımız yanlış varsa biz kendimizi toparlarız, yapmayın kardeşim!” şeklinde yanıt verdi.

BAŞKAN AVCI YEMİN ETTİ! ELEŞTİRİNİZE VALLAHİ BİR ŞEY DEMEYİZ!

Hiçbir yerden talimat almam diyen Başkan Hasan Avcı, eleştirinize, tehdidinize vallahi bir şey dediğimiz yok şeklinde konuştu. “Biz diyoruz ki yaptığımız yanlış varsa kendimize çeki düzen veririz. Yapmayın be! Bizim başkan yardımcılarımızdan biri üzerine son zamanlarda bir oyun oynanıyor. Varsa elinizde belge bilgi getirin yarın görevden almazsam adam değilim. Yoksa masum birine iftira yapmayın. Eleştirinize ,tehdidinize vallahi bir şey demeyiz ama doğru olsun arkadaşlar” dedi.

KENDİ İÇİMİZDE DE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE DE ARAMIZI AÇMAYA ÇALIŞANLAR VAR

Taş döşeme işi ile ilgili yapılan ihalelerle ilgili bilgi veren Başkan Hasan Avcı, ihalenin açık yapıldığını söyledi. Firma almış tabelayı oraya asmış. Bizi Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya getirmeye çalışan bir güruh var. Bizdeki arkadaşlarımızda da vardır bu içimizde, Büyükşehirde çalışan arkadaşlarımızda da vardır. Yasin başkanla ’da bunu görüştük. Açık yüreklilikle, karşılıklı konuşmadan biz bu yolu yürüyemeyiz. Şöyle bir sıkıntı var Büyükşehir bir çalışma yapıyor, yaptığı çalışma sonrası bizim arkadaşlara burayı kaldırın diyorlar. Bizim arkadaşlarımız kaldırmadan burada bir çekim yapılıyor sonrada bizim arkadaşlar kaldırıyor. Ben dedim ki; beni nasıl yalancı çıkartırsınız siz ya? Nasıl yalancı çıkarırsınız? Bu tabela iller bankasının istediği şehrin farklı noktalarına dikilmesi gereken bir tabela. Bunu sadece biz yapmış değiliz. Geçenlerde şehre girişte Terminalin sağ tarafında BASKİ tabelayı oraya dikmiş. Bu tabelayı arkadaşların kaldırması bizi üzdü. Ben görüştüm ve ertesi gün tabela dikildi. Arkadaşların bize yapıştırdığı pislik kalmasın diyerek bizde o tabelayı kaldırttık”

BÜYÜKŞEHRİN YAPTIĞI NEYİ SAHİPLENMİŞİZ?

Hangi Büyükşehir Belediye çalışmasını Hasan Avcı olarak, yada Altıeylül Belediyesi olarak sahip çıktık diyerek konuşmasını sürdüren Avcı, “biliyoruz ki önümüzdeki günlerde saldırılar artacak mı artacak biliyoruz” dedi. Ancak bizim nokta kadar bir tereddüt ve çekincemiz yok. İnandığımız yolda devam ediyoruz. Yanlış yapabiliriz ama yalan söylemeyeceğiz dedik. Bu açık konuşmamızın sıkıntılarını da çektim.”

ALTIEYLÜL OLARAK BANDIRMA’YA KOLİ GÖNERDİK

Ankara’dan bir zat da twet atmış bizimle ilgili.2 bin koli dağıtmışız. Nerde dağıtmışız Bandırmada mı dağıtmışız? Bazen düğün dernek filmi var. Bununla ilgili arkadaşlara sordum. Tamam hata yapabiliriz. Bandırmayla ilgili geriye dönüp baktığımız zaman hata yaptığımız işler. Çünkü Büyükşehir Belediyemiz varken bizim oraya bunu yollamamız çok şık olmayabilir ama, burada da samimi duygularla bir hareket yaptık. İlçe başkanımız Bandırmayı ziyaret ettiğimde Dursunbeyliler Derneğini ziyaret ettiğimde bana dedi ki; Burada Dursunbey’li hemşehrilerimiz var. Başkanım elinde koli varsa, bunlara veririz dedi. Bizde tamam başkanım dedik bir 30 birde 20 koli Bandırmaya yolladık. Bin 200 koli almışız ve 250-250 bu kolileri gönderdiğimiz yerler yangın yerleridir…” Büyükşehir Belediyesi’ne sellektör yaktığınıza dair iddialar var ne diyeceksiniz sorusuna Başkan Avcı benim oğlum bina okur döner döner yine okur noktasına gelmeyelim. Cevaba gerek yok” dedi.  Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu