GündemÖzel Haberler

HODRİ MEYDAN! DEĞİL ZAĞNOS MEYDAN LAZIM

Zağnospaşa Meydan projesi hangi aşamada? Uygulanacak mı, Uygulanamayacak mı? Yıkılan binalar oldu yıkılamayan iki bina ne olacak? Meydan projesinde yer alan Tarihi bina restorasyonda. Bina sahipleri ve Büyükşehir Belediyesi arasında neler yaşandı ve ne çözüm üretildi haberimizde…

BİNA TAHLİYE EDİLİYOR

Zağnos Meydanı Projesi, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur döneminde uygulama aşamasına geçmiş ancak uygulama sırasında iki binanın yıkımında sorunlar yaşanmıştı. Konu, mahkemeye intikal etmiş ve sonuç bekleniyordu. Konuyla ilgili İki binadaki tapu devir işlemlerinin gerçekleştirildiği ve sorunun çözüldüğü belirtildi. Binadaki tahliye işlemi 2 ay içinde bitmiş olacak.

ÇINARALTI KAHVESİ TARİHİ BİNAYA TAŞINIYOR

Çınaraltı olarak bilinen yer işletmecilerinin yıkımı kabul etmediği süreç içinde anlaşma sağlandı ve tarihi bina Çınaraltı işletmecilerine verildi. Restorasyon işini de işletmeciler kendisi gerçekleştiriyor. Restorasyon 2020 yılının yaz dönemine doğru tamamlanacak ve işletme bu binaya taşınacak. Karesi Türbesi çaprazında kalan tarihi binada restorasyon sürüyor.

Zağnospaşa Meydanındaki Çay Ocağı ve benzeri işletmelerin geçici olduğunu belirten AK arti Belediye Meclis Üyesi Birol Şahin, Esnaf zorda kalmasın denilerek geçici olarak Çınar altında ki işletmenin işine devam ettiği, ve meydandaki işletmelerinde geçici olduğu söyledi. Tarihi bina Çınarlatı kahvesi ile Takas edildi.

PROJENİN ASLINDA NELER VAR HATIRLAYALIM

Hacı Kaya Camii, Okçu Kara Camii, Zağnos Paşa Caddesi, Eski Edremit Caddesi’nin bulunduğu Zağnos Paşa Kent Meydanı, İçerisinde Zağnos Paşa Camii, Paşa Hamamı, tescilli yapıları barındırıyor. Anıtsal ağaçlar 22 bin metrekare bir alanı içine alıyor. Yani projede 22 bin metrekare alanda. Bu toplam 8-10 bin metrekare arası sert zemin, kent meydanı içerisinde açık hava kütüphanesi, belediye hizmet alanı, sergi duvarları, kent odaları, elektro-spor alanı, kent sahnesi bulunuyor. 700 metrekare alana oturan kış bahçesi, zabıta binası yaklaşık bin 400 ile 2 bin 100 metrekare arasında bir inşaat alanına sahip( Zabıta binası BALMEK binasına taşındı) . Yüzeyde kalan kısmı 700 metrekare bir kış bahçesi. Diğer alan ise yerin altında. 1000 metrekarelik bir amfi ve açık hava sineması da alan içerisinde barındıran projede Meydanın5 bin metrekarelik yeşil alan düzenlemesi bulunuyor. Fatma Kara’nın Özel Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu