GündemKöşe Yazıları

Hoş Kokusuyla Nane

Hoş Kokusuyla Nane

 

Ferahlatıcı ve kokusuyla nane en çok tercih edilen bitkiler arasında. Özellikle yemeklere lezzet veren aromasının yanında çoğu şampuan,diş macunu ve benzeri ürünlerde de naneden izler görebilmek mümkün.

Peki nane ne işe yarıyor? Pekçok özelliği olan nane ile ilgili bilgiler vereceğim bugün. Mevsimsel alerjilere iyi gelir. Prostat kanseri ve damar tıkanıklığını önler. Nane hazımsızlığa iyi gelir. Nane çayı soğuk algınlığına iyi gelir. Solunum bozukluklarını önler. Ağrıyı azaltır, mide bulantısına iyi gelir.Nane ağız kötü ağız kokusunu giderir. Ayrıca çayı ve yağı da oldukça şifalı olan nane, hastalıklardan korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Nane yağ diş macunu, sakız, ilaç ve kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır. Başta solunum yolları hastalıkları olmak üzere, soğuk algınlığına, bronşite ve astıma gibi pek çok hastalığın tedavisinde şifalı bitki olarak kullanılan nane içerdiği esansiyel yağlar nedeniyle ağrı kesici özelliğe de sahiptir.

Nane zayıflatır mı?

Nane sağlıklı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olabilir. Nane, besinleri emen, yağ tüketen ve kullanılabilir enerjiye dönüştüren sindirim enzimlerini uyarır. Bu nedenle, diyetinize nane ekleyerek tüketilen yağ miktarını arttırabilirsiniz.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu