GündemSiyaset

İL BAŞKAN ADAYLARI ANKARA’YA NE ZAMAN ÇAĞRILACAK?

Ahmet Sağlam’ın istifasının alınması ile boşalan İl Başkanlığı için öne çıkacak isimler ile ilgili AK Parti genel merkezinde çalışmalar sürüyor. Teşkilatta yapılacak temayül sonrasında belirlenen beş adayın Ankara’ya çağrılması bekleniyor.

ADAY İSİMLER BELİRLENİYOR

Ankara’da edindiğimiz kulis bilgilerine göre, AK Parti’de belli bir sistematik içinde yürütülen çalışmalarda, önümüzdeki hafta önce İl düzeyinde bir temayül yoklaması gerçekleştirileceği, öne çıkan isimler ile ilgili yapılan istişare ve incelemelerin tamamlanacağı belirtiliyor. Belirlenecek isimlerin ise AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’a 3 Aralık Tarihi öncesinde sunulacağı iddia ediliyor.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA HAREKETLİ GEÇECEK

Henüz kesinleşmiş olmamakla birlikte Adayların külliyeye 3 Aralık tarihi öncesinde sunulacağı ve Cumhurbaşkanı tarafından bu buluşma sonrasında İl Başkanını ilan etmesi bekleniyor. Dolayısı ile önümüzdeki hafta AK Parti İl başkanlığı açısında hareketli geçeceğe benziyor.

BEŞ ADAYIN ÇAĞRILMASI GÜNDEMDE

AK Parti geleneğinde İl Başkanlığı ile ilgili isimlerde, Milletvekillerinin öneri ve fikirlerinin aday belirleme noktasında etkili olduğu biliniyor. Ancak an itibari ile Balıkesir’de AK Parti’den seçilmiş beş milletvekilinin ortak bir isim konusunda uzlaştığına dair henüz bir bilgi yok. Temayül yoklaması sonrasında söz konusu uzlaşmanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği önümüzde ki hafta netlik kazanacak gibi görünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu