GündemDünyadan Haberler

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Fikir Çilesi’nin İkiz Yolcuları Paneli

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Fikir Çilesi’nin İkiz Yolcuları Paneli

 

Türk edebiyatının usta kalemlerinden “7 Güzel Adam”dan ikisi Balıkesir’de konuşuldu. Merhum yazar Rasim Özdenören ve ikizi merhum şair ve mütefekkir yazar Alaeddin Özdenören, Balıkesir’de düzenlenen  panelde anıldı.

 

Mazak ““Fikir Çilesinin İkiz Yolcuları”

Paneli,İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü düzenledi. Salih Tozan Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde Prof. Dr. Mehmet Narlı, Doç. Dr. Bahtiyar Arslan ve Metin Önal Mengüşoğlu Özdenören’i anlattılar. Panelde Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Mazak, “Fikir Çilesinin İkiz Yolcuları: Alâeddin Özdenören ve Rasim Özdenören Panelini gerçekleştirdik. Alâeddin Bey’in mezarı başında dualar ettik. Panele katılan kıymetli Hocalarımıza ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum”dedi.

Özderen Anıları…

Metin Önal Mengüşoğlu ,panelde Rasim Özdenören ve kardeşi Alaattin Özdenören ile yaşadığı anıları anlattı. Mengüşoğlukonuşmasında, “Düşünceyi çoğu kere duygunun arkasına saldığımız için çok şey kaybettik ama biz buyuz, bizim toplum bu. Bundan kolay kolay kurtulmak mümkün değil. Özellikle bizim toplumda bizden önce vefat etmiş olanların sadaka-i cariyesinden söz ederiz. Ölen insanın amel defteri kapanır ama sadaka-i cariye olarak çeşme yaptırdıysa, salih bir evladı varsa onun defteri açık kalır. Şairlerin, ediplerin bize bıraktığı sadaka-i cariyesi ise şiirleri, kitaplarıdır. Bunu şunun için söylüyorum; şairlerin, ediplerin, yazarların bizden önce uçup gitmiş olanların sadaka-i cariyesi biraz da biziz. Elimizdeki bu kitapları okuduğumuz ve okuttuğumuz müddetçe aynı zamanda o sadaka-i cariyesi devam edecektir.” dedi.HABER: MUHAMMED CAN AKYÜREK

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu