Dünyadan Haberler

İsrail’den Kadın ve Çocukları Vurma Emri

Gazze Şeridi'nde masum sivillerin hedef alındığı olaylarda İsrail'den gelen şok edici açıklamalar, uluslararası toplumda büyük tepki uyandırdı.

İsrail’den Kadın ve Çocukları Vurma Emri

Gazze Şeridi’nde masum sivillerin hedef alındığı olaylarda İsrail’den gelen şok edici açıklamalar, uluslararası toplumda büyük tepki uyandırdı. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in, işgal altındaki topraklarda bulunan Filistinli kadın ve çocukları hedef alma çağrısı yapması, dehşet ve endişe yarattı.

Ben-Gvir’in kabine toplantısında yaptığı konuşmada, “Kadın ve çocukların sınıra yaklaşmasına izin veremeyiz, yaklaşan herkes kafasına bir kurşun yemeli” ifadeleri, insan hakları savunucuları ve uluslararası toplumdan büyük eleştiri aldı.

Aşırı sağcı ve ırkçı bakanın bu çıkışı, İsrail’in Gazze’de yürüttüğü askeri operasyonlarda sivillerin hedef alındığı ve can kayıplarının yaşandığı bir ortamda geldi. Ben-Gvir’in bu tür şiddet içerikli söylemlerinin, bölgedeki gerilimi daha da tırmandırabileceği endişesi taşınıyor.

Öte yandan, İsrail’deki aşırı sağcı milletvekillerinden Nissim Vaturi de benzer şekilde provokatif açıklamalarda bulunarak, Gazze’de öldürülen sivilleri “terörist” olarak nitelendirdi ve “ölmeyi hak etmişlerdir” dedi.

İsrail hükümetinin Refah bölgesindeki Filistinlilerin tahliyesi için Mısır’a teklifte bulunduğuna dair ortaya çıkan iddialar da gerginliği artırdı. Gazze’deki saldırılar ve sivil kayıpların yanı sıra, İsrail’in bölgedeki politikalarının uluslararası kamuoyunda eleştirilere neden olduğu bir dönemde yaşanan bu gelişmeler, bölgedeki barış ve istikrar açısından endişe verici bir tablo oluşturuyor.

 

 

Haber: Bülten

İlk Vaka ABD’li Yetkililer Tarafından Doğrulandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu