Gündemİlçe Haberleri

İVRİNDİ BELEDİYESİNDEN KIRSALA HALI SAHA

İVRİNDİ BELEDİYESİNDEN KIRSALA HALI SAHA

 

İvrindi Belediyesi ilçede kırsal mahallelerde gençlere yönelik yatırımlarını sürdürüyor.

Sosyal Tesis kapsamında Belediye imkanları ile halı saha çalışmaları başlatan Başkan Cengiz ve ekibi ilkini Küçükyenice Mahallesi’nde tamamladı.

 

Yürütülen çalışmalar neticesinde 40*20=800 m2 büyüklüğe sahip tesis oynanabilir hale getirildi. Aynı büyüklükte tesisin mahallelere yayılması hedefleyen İvrindi Belediyesi Okçular Mahallesi’nde başlattı.

 

“Gençler bizim değerimiz ”

Konu ile ilgili açıklama yapan İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz “ Gençler bizim değerimiz. Onların istek ve talepleri doğrultusunda her mahalleye dokunmaya çalışıyoruz. Halı saha inşaatlarımızı devam ettirme hedefindeyiz. Bu hedefle Küçükyenice mahallemizde tamamlayarak kullanıma sunduğumuz tesislerimizi Okçular mahallemizde devam ettiriyoruz.  Bugün itibari ile zeminini suni çime çevirdik. Sadece telle çevirme ve ışıklandırma işlemi kaldı onu da bir iki gün içinde halletmiş olacağız. Bununla birlikte daha önce yapımı tamamlanan Yağlılar ile Çarkacı mahallelerimizin suni olmayan zeminini suni çime çevirip üst file temini sağlayacağız. Bu alanda çalışmalar 1-2 hafta gibi kısa sürede tamamlanacak. Yine Karaçepiş ile Yürekli mahallelerimize halı saha kazandırılması yönündeki  ihale sürecimiz tamamlandı. Kısa süre sonra temel hazırlamak için mahallelerimizde belirlediğimiz alan üzerinde çalışmalara başlayacağız şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Her Mahalleye Tek Tip Aşevi, Her Mahalleye Genç Odası

Kırsala yatırımların sadece bunlarla kalmadığını dile getiren, birlik ve beraberliğin, kaynaşma ve dayanışmanın en yoğun olduğu ilçe burası diyen Başkan Cengiz “ Her mahallenin ortak arzusu aşevleri. Biz de bu talepten hareketle 1 buçuk yıl gibi süre içerisinde Kurtuluş mahallemize, Yağlılar mahallemize, Gözlüçayır, Pelitören ve Büyükyenice mahallemize kazandırdık. 69 mahallemiz mevcut. Eksik olan mahallelerimize kazandırma, aşevi kültürünü sürdürme, birlik ve beraberlilik kavramının devamını sağlama yolunda inşaatlarımız aralıksız sürecek

 

Genç Odası ve Çocuk Oyun Alanları Oluşturuyoruz

Genç ve çocuklara çok önem verdiğini söyleyen Başkan Cengiz “ Gelen talepleri tek tek değerlendiriyoruz. Park ve Çocuk Oyun gruplarının yenilenmesi konusundaki çalışmalarımıza ilçemiz genelinde yoğunluk verdik. Büyükşehir Belediyemiz Bedrettin, Sofular, Değirmenbaşı, Korucu ve Kirazören mahallelerimize park ve çocuk oyun grupları kazandırdı. Bizler de İvrindi Belediyesi olarak ilçe genelinde Kurtuluş ve Bedrettin mahallelerine çocuk oyun grupları kazandırdık. 4 adet parkın revizyon çalışmasını tamamladık. İlerleyen süreçte de 7 Eylül mahallemize bir adet park kazandırmak için çalışmalarımızı başlatacağız. Kırsalda yaşayan mahallelerimizdeki gençlerimize ait toplanma yerleri yani Genç Odası oluşturulmasına yönelik aşırı talep var. Gençlerin taleplerini karşılama yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tip projelerimizi bazı mahallelerimizde uyguladık. Bunu genele yayma hedefindeyiz. ” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu