GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

İVRİNDİ’NİN GURUR GÜNÜ

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz önderliğinde 16. Desti ve Kızılcık Festivali düzenlendi. Ata sporunu yaşatmak istediklerini söyleyen Başkan Cengiz, Kayapa Yağlı Güreşleri’nin tarihi bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.

İvrindi’de tarihi bir gün yaşandı. 16. Desti ve Kızılcık Festivali Kayapa Yağlı Güreşlerinde pehlivanlar kol bağladı. Güreşseverler yağlı güreşlere yoğun ilgi gösterirken, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, tarihi değerleri yaşatmak ve kültürel değerleri gelecek nesillere aktarmak için çalıştıklarını söyledi.

“HEMŞEHRİLERİMİZLE GÜLÜP ONLARLA DERTLENİYORUZ”

İvrindi’de en iyi hizmet için çalışmalarını durmaksızın sürdürdüklerini belirten İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, İvrindili vatandaşların sevgisinin kendisi için en büyük güç kaynağı olduğunu belirtti. İvrindi’nin kültürel değerlerini gelecek nesle aktarmak ve yaşatmanın tarihi bir sorumluluk olduğunu belirten Başkan Cengiz, bu faaliyetlere hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

“İLÇEDE ŞENLİK HAVASI YAŞANDI”

Ata sporu olan Yağlı Pehlivan Güreşlerini yaşamak, yaşatmak üzere sürdürülen ve İvrindi’ de Akçaören ve Kayapa mahallesinde olmak üzere iki farklı yerde organize edilen 16. Desti ve Kızılcık Festivali Kayapa Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde pehlivanlar kol bağlayıp ismini finale yazdırmak için kıyasıya mücadele etti. Güreş severlerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen organizasyon ilçede şenlik havası yarattı.

DESTİCİLİK’TE MARKA OLAN “KAYAPA”

Kızılcık denilince akla gelen ve desticiliğin tek adresi olan Kayapa Mahallesi İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz’’in katkıları ile adından söz ettirip İvrindi’nin gururu kaynağı oldu. Ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığı artan Kayapa, festivale ev sahipliği yaptı. Kayapalıların yoğun ilgi gösterdiği festivalde İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, vatandaşlarla tek tek hasbihal etti.

NEFES KESEN MÜSABAKALAR

Yağlı pehlivan güreşlerinde Ertuğrul Dağdeviren’in sırtını yere getirerek Recep Kara’nın kazandığı final sonrası açıklamalarda bulunan İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz ; ”Bizim gururunu yaşadığımız günlerden biri. Tarihi değerlerimizi yaşamak yaşatmak, kültürümüzün devamlılığını sağlayıp gelecek kuşaklara aktarmak adına desti üretiminin ana merkezi Kayapa mahallemizde buluştuğumuz nadide günlerden bir tanesi. Bu yıl organizasyonumuzun 16’ncısını düzenlediğimiz ve her yaş kesiminden vatandaşımızın katıldığı bu organizasyona ev sahipliği yapıyor olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. İlçemizde Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin yeri apayrı bir önem arz etmekte. Ülke geneli baz alındığında ilçeler içinde aynı yıl içerisinde Güreş heyecanını iki kez yaşayan nadir ilçelerden biri konumundayız. Bu sebeple bu geleneğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu organizasyonlarda desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a, katılımları sebebiyle Altıeylül Belediye Başkanımız Hasan Avcı’ya, Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu’na, Ak Parti İlçe Başkanımız Tuğrul Çakır’a, MHP ilçe Başkanımız Özcan Akbaba’ya, İlçe Meclis Üyelerimize Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreş Ağası Abdullah Altıntaş’a, emeklerinden dolayı Önceki dönem İlçe Belediye Başkan Yardımcımız Adem Karabıyık’a, Kayapa Mahalle Muhtarımız Hasan Çetin’e ve tüm Belediye personelimize teşekkürlerimi sunuyor, bizlere doyasıya seyir zevki yaşatan ve dereceye giren güreşçilerimiz başta olmak üzere tüm güreşçilerimizi tebrik ediyorum. Ataspor’umuz olan Yağlı Pehlivan Güreşlerini sürdüreceğimiz nice organizasyonlarda buluşmayı temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu