Görüntülü Haberler

İYİ Partili Başkan Ural Bürokraside Görev Alan Kadın Sayılarını Değerlendirdi

İYİ Partili Başkan Ural Bürokraside Görev Alan Kadın Sayılarını Değerlendirdi

SAYILARI DEĞERLENDİRDİ

Balıkesir İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’nde Türkiye’de bürokraside kadınların görev alma istatistiklerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Balıkesir İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, “Ülkemiz 83 milyon bu nüfusun yarısı kadın yarısı erkek. 81 ilimizin en az 40’ında kadın valimizin olması gerektiği düşünüyoruz. “dedi.

“EN AZ 40 VALİ KADIN OLMALI”

İYİ Parti İl Başkanı Ural değerlendirmesinde Türkiye’de Genel Başkanı kadın olan tek partinin İYİ Parti olduğuna dikkat çektiği açıklamasında bürokraside görev alan kadın sayılarını hatırlattı. İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, “Kadın Platformu’nu partimizde hafta sonu misafir ettik. Onlar gelmeden öncede kadınlarla ilişkili verileri not ederek bir gözden geçirdik. 2018 yılında bürokraside yer alan kadınlarımız ile ilgili rakamları değerlendirdik. Ülke 83 milyon yarısı kadın yarısı erkek. 81 ilimizin en az 40’ında kadın valimizin olması gerektiğini düşünüyoruz. Bugün bürokraside kadınlara verilen yer görüldüğü üzere şu şekilde; 943 Kaymakam’ın sadece 14’ü kadın. 4bin 406 savcının sadece 448’i kadın. 2bin 356 büyükelçinin 43’ü, bir parti genel başkanı olarak baktığımızda sadece Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener bu rakamların içinde yer almakta.” diye konuştu.

“KADINLARIN EMEKLERİ GÖREV İLE TAÇLANDIRILMALI”

Önceki yerel seçimlerde toplam 7 bin 852 belediye başkan adayı olduğunu hatırlattığı değerlendirmesinde, “ 7 bin 852 adaydan sadece 600 küsürü kadın ve bunlardan sadece 43’ü belediyelerde şu an da aktif olarak görev yapıyorlar. Aslından bizim bu özel gündeki konumuz şiddetle mücadeleden daha öte bir konu aslına bakıldığında. Bizim her yerde kadınlarımızın öncelikler göreve gelmesi lazım. Aramızda bulunan erkek arkadaşlarımız kusura bakmasınlar sözüm meclisten dışarı ama kadınlar doğuran büyüten emek veren olarak çok daha fazla kıymet bilen, cefa çeken, emek veren tarafta oldukça açık. Bunun görevlendirmeler ile taçlandırılması gerekiyor diye düşünüyorum.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu