Kadınlar İçin Futbol, Arkadaşını Al Gel Platformu ile Sosyalleşme ve Eğlence

Kadınlar halı sahalarda herhangi bir üstünlük veya yenilgi kriteri gözetmeksizin eğleniyor

Kadınlar İçin Futbol, Arkadaşını Al Gel Platformu ile Sosyalleşme ve Eğlence

Kadınlar İçin Futbol, Arkadaşını Al Gel Platformu ile Sosyalleşme ve Eğlence

Kadınlar halı sahalarda herhangi bir üstünlük veya yenilgi kriteri gözetmeksizin eğleniyor

Türkiye’de futbol deneyimini ilk kez yaşamak isteyen kadınlar, Arkadaşını Al Gel Platformu’nun organizasyonlarıyla bir araya geliyor. Skor tutulmayan maçlarda, kadınlar sadece eğlenmek ve sosyalleşmek için halı sahada buluşuyorlar.

Psikolog Derya Kaya’nın TFF’deki hakemlik deneyiminden ilham alarak başlattığı bu organizasyonlar, kadınlar arasında giderek popüler hale geldi. Arkadaşını Al Gel Platformu, futbolun kadınları bir araya getirerek sosyal bağları güçlendirebileceği düşüncesiyle kuruldu ve yaklaşık 2 yıldır her yaş ve meslekten kadını bir araya getiriyor.

İstanbul’un yanı sıra Ankara, Malatya, Sakarya, İzmir, Diyarbakır ve Gaziantep gibi şehirlerde de düzenlenen maçlara yoğun ilgi gösteriliyor. Skorun tutulmadığı ve kalecilerin erkeklerden seçildiği bu maçlarda, katılımcılar aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte güzel anılar biriktiriyorlar.

Platformun kurucusu Derya Kaya, bu organizasyonların kadınları bir araya getirerek sosyal bir ekip oluşturduğunu belirtiyor. Maçlar sırasında hırsın olmadığı ve kuralların esnetildiği, tamamen eğlence odaklı bir ortam sağlanıyor.

Arkadaşını Al Gel Platformu, kadınların spor yapma isteğini destekleyerek önyargıları yıkmayı hedefliyor. Kaya, sporun cinsiyeti olmadığını ve herkesin istediği spor dalını yapabileceğini vurguluyor.

Etkinliklere katılan kadınlar, kendilerini geliştirirken aynı zamanda aile içi ilişkilerine olumlu katkılar sağladıklarını dile getiriyorlar. Anne ve baba rollerinin değiştiği, çocukların ebeveynlerini farklı bir gözle gördüğü bu ortamda, aile içi iletişim güçleniyor ve kadınların spora olan ilgisi artıyor.

Ege Rallisi Heyecanı: Muğla’da Seremoni Startıyla Başladı

AA

Kadınlar İçin Futbol Arkadaşını Al Gel Platformu