SporTürkiye Gündemi

Ege Rallisi Heyecanı: Muğla’da Seremoni Startıyla Başladı

2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci yarışı olan Ege Rallisi, seremoni startı ile başladı

Ege Rallisi Heyecanı: Muğla’da Seremoni Startıyla Başladı

2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci yarışı olan Ege Rallisi, seremoni startı ile başladı

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci yarışı olan Ege Rallisi, Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen seremoni startıyla başladı. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Ege Otomobil Spor Kulübü (EOSK) tarafından organize edilen etkinlik, Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirildi. Toplamda 64 ralli aracı ve 20 klasik otomobilin katıldığı ralli, Muğla Valisi İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya ve il/ilçe protokolünün katılımıyla start aldı.

Ege Rallisi Heyecani Muglada Seremoni Startiyla Basladi 1

Bu yıl Marmaris’te düzenlenen Ege Rallisi’nin seremoni startı, Cumhuriyetin ilk kadın otomobil yarışçısı Samiye Cahide Morkaya anısına düzenlenen özel bir etkinlikle başladı. Klasik Otomobil Kulübü tarafından ülkenin farklı illerinden gelen 20 klasik otomobil, özel bir seremoni ile start aldı. Vali İdris Akbıyık, il/ilçe protokolü ve yarış komitesiyle birlikte klasik otomobilleri inceleyip yarışçılarla sohbet etti ve araçlar hakkında bilgi aldı.

Klasik otomobillerin startının ardından ralli otomobilleri de İçmeler Mahallesi’ndeki 1,8 kilometrelik SSS Marmaris etabını geçerek ilçe girişindeki garaja ulaştılar.

Ege Rallisi Heyecani Muglada Seremoni Startiyla Basladi 2

Bu yıl ralliye geri dönen ünlü milli sporcu Volkan Işık, Marmaris etabıyla ilgili, “12 yıl aradan sonra şimdi bazı şeyleri hatırlamaya çalışıyorum. Otomobil yeni benim açımdan ilk defa burada kullanıyorum haliyle karakterini anlamaya çalışıyorum. Etaplar çok güzel ama bir o kadar da zor çok karışık esasında daha uzun kısa ve aynı zamanda topraklı taşlı hızlı çok hızlı etaplar her türlü karakteri görebiliyorsunuz bu yarışta. Zorlu bir ralli Türkiye Ralli Şampiyonası’nın en zor ayağı denebilir diğerlerini zamanla göreceğim ama bu kadar zor olacağını düşünmüyorum. Bizim için ilk etapta iyi arabayla biraz tanışmaya çalışıyoruz, anlamaya çalışıyoruz. Birkaç hata yaptım o yüzden zamanım istediğim gibi değil ama gene de memnunum. Burada olmak çok güzel, yarın çok uzun bir yarış var” dedi.

Ege Rallisi Heyecani Muglada Seremoni Startiyla Basladi 3

Ayrıca, rallinin pazar günü Sarnıç etabıyla tamamlanacağı ve ödül töreninin Marmaris Atatürk Meydanı’nda saat 14.00’te gerçekleştirileceği belirtildi.

Robinho, İtalya’da Taciz Suçlamasıyla Tutuklandı

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu