Dünyadan HaberlerGündem

Moskova’daki Konser Salonunda Ölü Sayısı 60’ı Aştı

Konser salonuna düzenlenen terör saldırısında ölü sayısı 60'ı aşarken 100'den fazla yaralı da hastanelerde tedavi altında bulunuyor

Moskova’daki Konser Salonunda Ölü Sayısı 60’ı Aştı

Konser salonuna düzenlenen terör saldırısında ölü sayısı 60’ı aşarken 100’den fazla yaralı da hastanelerde tedavi altında bulunuyor

Rusya’nın başkenti Moskova’da Crocus Belediye Binası’nda bulunan bir konser salonuna düzenlenen terör saldırısında ölü sayısı 60’ı aşarken 100’den fazla kişi yaralandı. Maskeli kişilerin makineli silahlarla çevreye ateş açması sonucu birçok sivil hedef alındı ve panik yaşandı. Saldırı sırasında birçok kişi binadan kendi imkanlarıyla kaçmayı başardı ancak kolluk kuvvetleri, ambulans ve itfaiye ekipleri hızla bölgeye intikal etti ve çalışmalara başladı. Binadan tahliye edilenler arasında ağır yaralılar ve yaşamını yitirenlerin cesetleri de bulunuyordu.

Rusya Soruşturma Komitesi olayla ilgili soruşturma başlattı ve 70’ten fazla kişinin saldırıda hayatını kaybettiğini açıkladı. Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko ise saldırı sırasında 5’i çocuk olmak üzere toplam 115 kişinin hastanelerde tedavi altında olduğunu bildirdi.

Moskovadaki Konser Salonunda Olu Sayisi 60I Asti

Saldırıya uluslararası düzeyde de tepkiler yükseldi. Beyaz Saray, başsağlığı dileyerek ABD’nin olaydan önceden haberdar olmadığını belirtti ve olayın Kiev’in eylemleriyle ilişkilendirilemeyeceğini vurguladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin tepkisinin soru işaretleri uyandırdığını belirtirken Ukrayna Devlet Başkanlığı Sözcüsü Mihail Moraşko, toplamda 115 kişinin yaralandığını aktardı.

Saldırı birçok ülke tarafından kınandı. Türkiye, Mısır, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, İtalya, Sırbistan, Almanya, Lüksemburg, Katar, Küba, Filistin, Bolivya, İran, Suudi Arabistan, Fransa, Tacikistan, Meksika, Kolombiya, Avusturya, Suriye, Slovakya, Moldova, İsrail, Bahreyn, Yunanistan, Arjantin, Norveç, Belçika, Hollanda, Şili, Karadağ, İskoçya, Ekvador, Peru, Macaristan, Uruguay, Panama, Fas, Yeni Zelanda, Guatemala, İrlanda, Mali ve Tunus gibi ülkeler olayı kınadı. Birleşmiş Milletler (BM) üzüntülerini belirtirken Rusya Dışişleri Bakanlığı, saldırının BM tarafından da kınanmasını talep etti.

Moskova’da bir konser salonuna saldırı düzenlendi: 40 kişi öldü, 100’den fazla kişi yaralandı

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu